Semnificaţii istorice pentru 24 iunie

La 24 iunie 2008, Leonid "Leo" Hurwicz, laureat al premiului Nobel pentru economie în 2007, a încetat din viaţă. Născut la 21 august 1917, în Rusia, Hurwicz, a emigrat împreună cu familia în Statele Unite ale Americii în 1940. El a deţinut şase doctorate, de la tot atâtea universităţi.

235 afișări
Imaginea articolului Semnificaţii istorice pentru 24 iunie

Leonid Hurwicz

1400 - S-a născut Johann Gutenberg, inventatorul tiparului cu litere mobile din metal (m. 3 februarie 1468


1793 - A fost adoptată prima Constituţie republicană a Franţei.


1862 - S-a format un guvern condus de Nicolae Kretzulescu.

1901 - La Paris, a avut loc prima expoziţie de pictură a lui Pablo Picasso.

1918 - A fost inaugurată prima cursă poştală, pe calea aerului, între Montreal şi Toronto.

1926 - S-a inaugurat prima linie aeriană civilă, pe ruta Bucureşti-Galaţi.

1927 - A luat naştere Legiunea Arhanghelului Mihail sub conducerea căpitanului Corneliu Zelea Codreanu.

1941 - Ruperea relaţiilor dintre România şi U.R.S.S.

1947 - Guvernul Statelor Unite ale Americii a trimis guvernului Petru Groza o notă în care îşi exprima îngrijorarea faţăde "arestarea arbitrară fără mandat de arestare sau acuzare a sute de membri ai opoziţiei, cât şi a altora care nu fac parte din partidele opoziţioniste".

1994 - Rusia şi Uniunea Europeană au încheiat Acordul de parteneriat şi cooperare.

1996 - Consiliul General Local al municipiului Bucureşti i-a ales pe cei patru viceprimari ai Capitalei. Trei dintre aceştia, respectiv Viorel Lis, Paul Radu Popovăţ şi Alexandru Malliu, reprezentau Convenţia Democratică (CDR). Al patrulea viceprimar, Anton Vătăşescu, reprezenta USD.

1998 - Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN) a aprobat, la propunerea delegaţiei române, înfiinţarea unei burse regionale de mărfuri pentru cereale şi petrol în zona liberă Constanţa.

1998 - Preşedintele Emil Constantinescu a promulgat Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Fondului Român de Dezvoltare Socială.

1999 - A fost deschis primul Centru de informare al Comisiei Europene în România.

2002 - A murit Pierre Werner. A fost iniţiator al Integrării Monetare Europene şi autor al "Planului Werner", concretizat în introducerea monedei EURO. (n. decembrie 1913)

2007 - Gordon Brown a fost desemnal oficial noul lider al Partidului Laburist din Marea Britanie.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici