Spectacol tulburător, în premieră la Teatrul Nottara: O haită de sfinţi

  • Spectacolul „O haită de sfinţi”, în regia lui Vlad Zamfirescu, are premiera la Teatrul Nottara.
  • Piesa dezvăluie o lume fascinantă, cu poveşti ale unor oameni traumatizaţi de propriile fapte, cu structuri dostoievskiere, care poartă crime pe conştiinţă şi răni imposibil de vindecat.
1061 afișări
Imaginea articolului Spectacol tulburător, în premieră la Teatrul Nottara: O haită de sfinţi

Sursa foto: Mediafaxfoto

Premiera spectacolului „O haită de sfinţi”, de Neil LaBute (traducerea Vlad Massaci şi Mihaela Sârbu), în regia lui Vlad Zamfirescu, va avea două reprezentaţii în regim de premieră, în 15 şi 22 octombrie, de la ora 18.00, la Sala George Constantin.

Din distribuţie fac parte: Şerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareş Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminiţa Erga. Scenografia este semnată de Ştefan Caragiu.

Pentru rolul Tânărul din spectacolul O haită de sfinţi, Şerban Gomoi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER din acest an.

„Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernităţii, povestea celor patru oameni din piesa <O haită de sfinţi>, cu titlul original <Bash>, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă. Bash este o piesă alcătuită din trei texte, fiecare având un titlu separat: Ifigenia în Orem, O haită de sfinţi şi Medeea Redux. Monologuri aparent fără nicio legătură unul cu altul, piesa aduce laolaltă poveştile unor oameni traumatizaţi de propriile fapte, oameni cu structuri dostoievskiene, purtând crime pe conştiinţă, ducând cu ei vinovăţii care taie în ei răni adânci, imposibil de vindecat. Trei poveşti, trei destine, trei tragedii. Un bărbat care-şi ucide fetiţa, un cuplu care-şi începe călătoria prin viaţă cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit”, transmit reprezentanţii Teatrului.

Prima piesă publicată a dramaturgului Neil LaBute, „Bash” a însemnat un punct de cotitură în existenţa lui. Era anul 1995, LaBute avea 32 de ani, iar Bash i-a schimbat viaţa. I-a adus faimă şi a fost începutul unei cariere de mare succes la nivel internaţional.

„Sunt genul de om care spune: Ah! Uite, cineva suferă! Să aducem microscopul!” - Sunt cuvintele care definesc cel mai bine opera lui Neil LaBute, unul dintre cei mai cunoscuţi, mai jucaţi, mai traduşi, mai iubiţi şi mai contestaţi dramaturgi ai momentului.

„Pe Neil LaBute l-am descoperit la 22 de ani. De atunci îi vânez fiecare piesă nouă. Consider că este unul din cei mai importanţi autori contemporani ai lumii. Pandemia actuală m-a făcut să mă întorc în timp, la prima mea întâlnire cu el. O haită de sfinţi. Cu titlul original Bash, piesa s-a jucat acum aproape 20 de ani la Teatrul Act. Am ales ca titlul piesei să fie O haită de sfinţi, subtitlul celei de-a doua bucăţi din text, aflând ulterior, chiar de la autor, că aceasta a fost, de fapt, prima lui opţiune de titlu. Simt o puternică legătură între textul piesei şi contextul actual. Din motive diferite, evident, dar cu rezultate asemănătoare. Personajele din O haită de sfinţi sunt pierdute, nu îşi mai găsesc liniştea şi îşi asumă situaţia ireversibilă în care se află. Nu mai pot da înapoi şi de aici înainte traiectoria vieţii lor va fi complet diferită. Vi se pare cunoscut?”, spune regizorul Vlad Zamfirescu.

Bilete la cele două reprezentaţii programate în luna octombrie pot fi cumpărate online pe www.nottara.ro sau de la agenţia teatrului (Bd. Magheru 20). Conform normelor legale aflate în vigoare, accesul publicului la spectacolele de teatru este permis doar persoanelor vaccinate contra SARS-CoV-2 cu schema completă sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, cu condiţia să fi trecut cel puţin 15 zile de când s-au infectat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici