Spectacolul "La Bohème", cu soprana română Anita Hartig, în direct de la Met New York la Bucureşti

Spectacolul "La Bohème", de Giacomo Puccini, în care soprana română Anita Hartig interpretează rolul Mimi, va fi transmis în direct de la Metropolitan Opera (Met) din New York, pe 5 aprilie, de la ora 19.55, într-un cinematograf din Capitală, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

174 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "La Bohème", cu soprana română Anita Hartig, în direct de la Met New York la Bucureşti

Spectacolul "La Bohème", cu soprana română Anita Hartig, în direct de la Met New York la Bucureşti (Imagine: Alexandru Mihăescu / Arhiva Mediafax Foto)

Producţia clasică a lui Franco Zeffirelli, "La Bohème", are o distribuţie tânăra şi foarte atractivă, fiind cea mai jucată operă din istoria Metropolitan Opera (Met). Tenorul italian Vittorio Grigolo îl interpretează pe pasionatul scriitor Rodolfo, iar soprana romană Anita Hartig interpretează rolul iubitei sale, Mimi. În acest spectacol, dirijat de Stefano Ranzani, Susanna Phillips este cocheta Musetta, iar Massimo Cavalletti este pictorul Marcello.

Soprana Anita Hartig, în vârstă de 30 de ani, a debutat în 2006, la Opera Naţională din Cluj, în rolul Mimi din "La Bohème". Debutul internaţional a venit în 2009, pe scena Operei de Stat din Viena, cu rolul Musetta din aceeaşi operă. Tot la Viena a avut ocazia să fie, pe rând, Susanna în "Le Nozze di Figaro", Micaela în "Carmen", Despina în "Cosi fan tutte" şi Zerlina în "Don Giovanni".

În 2012, aceasta a cântat pentru prima dată pe scena operei Scala din Milano, tot în rolul Mimi. Un an mai târziu a venit şi debutul la Opera Regală din Londra, în "La Bohème", alături de Teodor Ilincăi, Sonya Yoncheva şi Gabriele Viviani, sub conducerea muzicală a lui Alexander Joel. La sfârşitul anului 2013, Hartig a fost invitată să interpreteze partitura vocală din "Simfonia a II-a", de Gustav Mahler, în programul Festivalului "George Enescu" din Bucureşti.

Soprana Anita Hartig a debutat recent la Metropolitan Opera (Met) din New York, în rolul Mimi din spectacolul "La Bohème", de Giacomo Puccini, regizat de Franco Zefirelli.

În 2014, Anita Hartig va debuta şi la Opera din Paris, urmând ca, în septembrie, să revină la Metropolitan Opera din New York, pentru a interpreta rolul Micaelei în "Carmen", de George Bizet.

Spectacolul este prezentat de The Light Cinema şi Cinema Stage. Preţul unui bilet este de 70 de lei şi poate fi achiziţionat de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici