Spectacolul "Ruins True" al Teatrului Maghiar din Cluj, prezentat la festivalul Avignon Off 2011

Spectacolul "Ruins True", al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, ce prezintă în distribuţie dansatori de renume mondial, printre care se numără Liam Clancy, Jess Humphrey şi Yolande Snaith, va participa la festivalul Avignon Off (8 - 31 iulie), în Franţa.

60 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Ruins True" al Teatrului Maghiar din Cluj, prezentat la festivalul Avignon Off 2011

Spectacolul "Ruins True" al Teatrului Maghiar din Cluj, prezentat la festivalul Avignon Off 2011

Spectacolul va fi prezentat, în iulie, la Avignon, la Théâtre des Halles, iar pe 26 martie va fi jucat la Budapesta, la Pesti Színház.

Totodată, spectacolul "Ruins True" va fi prezentat, pe 24 martie, la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, în Sala Studio, începând cu ora 20.00.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Teatrul Maghiar de Stat Cluj, spectacolul "Ruins True" este o creaţie colectivă de dans, în spiritul operei lui Samuel Beckett, regizată de Tompa Gábor şi s-a născut ca o coproducţie dintre Sushi Center for the Urban Arts din San Diego şi Teatrul Maghiar din Cluj.

Spectacolul a fost prezentat la a doua ediţie a Festivalului Interferenţe.

Scenografia este semnată de Ian Wallace, costumele, de Jaymee Ngernwichit, iar muzica originală a fost compusă de Shahrokh Yadegari.

"«Ruins True» explorează limitele artelor spectacolului, ale teatrului, dansului, poeziei şi mijloacelor de expresie multimedia, plasând în centrul spectacolului depersonalizarea relaţiilor umane, dorinţa omului pentru o moarte demnă şi memoria ca valoare ultimă, inalienabilă a persoanei", se arată în comunicat.

Festivalul internaţional de teatru Avignon Off prezintă sute de spectacole de mai multe genuri, de la teatru tradiţional la teatru-dans, musical, theatre-cafe, circ şi mimă. Avignon Off a fost creat în 1963, în jurul prestigiosului Festival Internaţional de Teatru de la Avignon, ca festival alternativ, fiind unul dintre cele mai mari evenimente de gen pentru companii independente din lume.

Anul trecut, patru piese de Matei Vişniec, montate de companii franceze, au fost prezentate la Festivalul Avignon Off.

În 2008, la Avignon Off, spectacolul "Mansardă la Paris cu vedere spre moarte", realizat de Radu Afrim după o piesă de Matei Vişniec, a fost premiat cu Coup de Coeur de la Presse. Aceeaşi distincţie a fost obţinută tot de un spectacol românesc în 2007 - "Hymnus", al Teatrului "Fani Tardini" din Galaţi, în regia lui Radu Dinulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici