Statuia unui mic sfinx zâmbitor a fost descoperită în Egipt

Arheologii din Egipt au dezgropat o statuie de sfinx „cu o faţă zâmbitoare şi două gropiţe” lângă Templul Hathor, unul dintre cele mai bine conservate situri antice din ţară, a anunţat Ministerul Turismului şi Antichităţilor.

1078 afișări
Imaginea articolului Statuia unui mic sfinx zâmbitor a fost descoperită în Egipt

EPA/Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities

Artefactul din piatră de calcar, despre care se crede că este o reprezentare stilizată a unui împărat roman antic, a fost găsit în interiorul unui mormânt cu două niveluri în apropierea templului din sudul Egiptului, a declarat luni ministerul într-un comunicat.

Alături de sfinxul „frumos şi precis sculptat”, cercetătorii au găsit „o stelă romană cu inscripţii demotice şi hieroglifice”, se arată în comunicatul ministerului.

Odată complet descifrată, stela poate face lumină asupra identităţii împăratului sculptat, despre care echipa de cercetare egipteană a spus că ar putea fi împăratul Claudius, transmite Al Jazeera

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici