Stelian Tănase: Nu avem nevoie de 7 canale la SRTv, dar se face un lobby extraordinar pentru TVR 3

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, a declarat, miercuri, la Parlament că Televiziunea Română nu are nevoie de şapte canale şi că a propus menţinerea doar a trei televiziuni, în conformitate cu Legea 41, însă se face un lobby extraordinar pentru unele staţii, precum TVR 3.

117 afișări
Imaginea articolului Stelian Tănase: Nu avem nevoie de 7 canale la SRTv, dar se face un lobby extraordinar pentru TVR 3

Stelian Tănase: Nu avem nevoie de 7 canale la SRTv, dar se face un lobby extraordinar pentru TVR 3 (Imagine: Alexandru Solomon/ Mediafax Foto)

"Nu avem nevoie de şapte canale şi, dacă revenim la lege, ele trebuie să fie trei canale: 1, 2, internaţional. Şi staţiile teritoriale. Aşa spune legea. Eu am vrut să revin la lege. Colegii mei s-au opus, pentru că ştiţi bine ce lobby extraordinar se face de pildă pentru TVR 3", le-a spus Stelian Tănase deputaţilor din Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, miercuri, în timpul audierii sale.

Şi deputatul UDMR Marton Arpad a spus că Legea numărul 41/ 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Televiziune ar trebui aplicată aşa cum este. "Ar trebui să fie aplicată acea lege proastă exact în textul literei legii", a spus Marton Arpad.

Pe de altă parte, pe 17 iunie, Stelian Tănase declara pentru agenţia MEDIAFAX că TVR News, TVR 3, TVR HD şi TVR Moldova sunt în afara Legii 41 de funcţionare şi organizare a SRTv, sugerând că este posibilă închiderea lor, însă nu a fost luată o decizie în acest sens.

"Legea 41 prevede doar patru canale, 1, 2, TVR Internaţional şi staţiile locale. Restul sunt în afara legii. Luăm în calcul să revenim la cadrul legal, aşa cum a fost el desenat de Parlament, în 1994. Despre TVR News nu se spune nimic, despre TVR 3 nu se spune nimic, despre TVR HD şi TVR Moldova nu se spune nimic şi legea-i lege. Dar sunt discuţii între noi, nu s-a luat nicio decizie", a declarat la momentul respectiv Stelian Tănase.

Întrebat atunci dacă ia în calcul închiderea acestor televiziuni, care nu apar menţionate în Legea 41, Stelian Tănase a răspuns: "Luăm în calcul respectarea legii, atât. O să vedem, discuţiile sunt abia la început, între noi. Sunt propuneri. Cineva a propus, noi ne gândim. Încă nu s-a pus nici la vot în Comitetul Director sau în Consiliul de Administraţie. Doar sunt discuţii pe coridor între noi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici