Teatrul "Ion Creangă" îşi suspendă temporar activitatea la sala din Piaţa Amzei

Teatrul "Ion Creangă" din Capitală îşi suspendă temporar activitatea la sala din Piaţa Amzei, aflată în renovare, instituţia neavând în acest moment un alt sediu adecvat unde să îşi poată prezenta spectacolele pe perioada lucrărilor, care vor dura un an, potrivit celor care conduc şantierul.

379 afișări
Imaginea articolului Teatrul "Ion Creangă" îşi suspendă temporar activitatea la sala din Piaţa Amzei

Teatrul "Ion Creangă" îşi suspendă temporar activitatea la sala din Piaţa Amzei (Imagine: teatrulioncreanga.ro)

"Deşi am făcut toate demersurile necesare, încă nu s-a găsit un sediu adecvat şi provizoriu în care teatrul să poată reprezenta marile titluri ale repertoriului său, spectacole care au bucurat, de-a lungul celor 45 de ani de activitate, fără întrerupere, mai multe generaţii de spectatori. În aceste condiţii, activitatea noastră va continua, într-o primă etapă, prin prezentarea spectacolelor din timpul săptămânii în spaţii neconvenţionale - sălile de festivităţi ale unor şcoli şi grădiniţe din Bucureşti şi din localităţile limitrofe", spun reprezentanţii teatrului într-un anunţ postat pe site-ul instituţiei.

Directorul teatrului pentru copii, Cornel Todea, a anunţat, într-o conferinţă care a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, că sala va fi supusă unor lucrări de reabilitare, pe care le-a calificat drept "ilegale", deoarece reprezentanţilor teatrului nu li s-a cerut aprobarea. De asemenea, acesta şi-a manifestat îngrijorarea în ceea ce priveşte calităţile sălii Teatrului "Ion Creangă" de după refacerea clădirii.

De cealaltă parte, reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 1, care administrează sala în proporţie de 60%, restul fiind în administraţia Teatrului "Ion Creangă", prin Primăria Municipiului Bucureşti, au declarat, în septembrie, pentru MEDIAFAX că, în cazul lucrărilor de consolidare, evacuarea personalului teatrului este necesară.

Cornel Todea a mai spus atunci că a fost informat verbal de cei care conduc şantierul că lucrările vor dura un an, după ce, într-o primă somaţie primită de la Primăria Sectorului 1, termenul acestora era de trei ani, iar într-o a doua somaţie, de doi ani.

Decretul de constituire a Teatrului "Ion Creangă" a fost emis pe 4 mai 1965. În acelaşi an, a luat fiinţă Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret (ASSITEJ ), din care face parte şi Teatrul "Ion Creangă", România fiind una dintre ţările fondatoare. Teatrul "Ion Creangă" organizează, de cinci ani, singurul festival de teatru pentru copii din ţară - "100, 1.000, 1.000.000 de poveşti".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici