Televiziunea Markiza, aparţinând grupului CME, emite 3D

Versiunea 3D a TV Markiza, aparţinând Central European Media Enterprises (CME), a fost lansată luni, potrivit unui anunţ al operatorului de telecomunicaţii Orange Slovacia, publicat pe site-ul grupului media.

385 afișări
Imaginea articolului Televiziunea Markiza, aparţinând grupului CME, emite 3D

Televiziunea Markiza, aparţinând grupului CME, emite 3D

Potrivit comunicatului, nu va fi difuzat doar conţinut 3D, ci şi conversii în 3D ale conţinutului TV direct din studiourile postului.

Orange, dezvoltatorul tehnologiei utilizate, susţine că această metodă are o calitate mai mare comparativ cu cea a televizoarelor care oferă posibilitatea de a urmări programe TV 3D. Numeroase aparate TV 3D oferă posibilitatea de a converti "live" în 3D toate programele. Totuşi unele păreri despre această tehnologie nu au fost favorabile.

Orange spune despre tehnologia sa, aplicată în studiourile Markiza, că "efectul 3D este în acest caz mai vizibil şi stabil".

Pentru moment, Markíza nu intenţionează să difuzeze conţinut 3D "real", dar, dacă ar fi inclus în ofertă, Orange spune că ar fi distribuit fără niciun fel de alte modificări. Pe acelaşi principiu funcţioneaă şi conţinutul HD al Markíza, majoritatea emisiunilor fiind convertite în HD, deşi postul TV a difuzat şi câteva filme originale HD.

Orange şi Markíza devin astfel pionieri în distribuţia 3D în Slovacia.

CME este o companie de media şi divertisment integrată vertical, cu operaţiuni de broadcasting, internet şi conţinut TV care îi conferă poziţia de lider de audienţă în şase ţări din Europa Centrală şi de Est, cu o populaţie totală de aproximativ 50 de milioane de persoane. CME are posturi de televiziune în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, Pro.bg şi Ring.bg), Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport şi MTV Czech), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România), Slovacia (TV Markíza şi Doma) şi Slovenia (POP TV, Kanal A şi POP Brio).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici