Televiziunea RTV, controlată de Sebastian Ghiţă, a anunţat că emite pe UPC şi pe Dolce

Postul de ştiri RTV, controlat de Sebastian Ghiţă, fostul manager al Realitatea TV, se poate recepţiona, începând de luni, pe UPC, pe platforma digitală Dolce, fiind "liber la preluare", în urma căutării, şi pe platforma digitală Digi, potrivit unui comunicat postat pe site-ul rtv.net.

830 afișări
Imaginea articolului Televiziunea RTV, controlată de Sebastian Ghiţă, a anunţat că emite pe UPC şi pe Dolce

Televiziunea RTV, controlată de Sebastian Ghiţă, a anunţat că emite pe UPC şi pe Dolce

În mod concret, postul RTV poate fi urmărit pe platforma digitală Dolce, deţinută de Romtelecom (programul 257), şi în reţeaua UPC (programul 403).

Totodată, potrivit comunicatului, postul RTV poate fi văzut pe platforma digitală Digi, deţinută de RCS&RDS, în sensul că fiind "program liber la preluare" poate fi vizionat de cei care îl caută pe satelit. Semnalul RTV este ridicat de Eastern Space Systems la satelitul Thor 6. Thor este şi unul din sateliţii folosiţi de platforma digitală Digi, acesta fiind explicaţia pentru care abonaţii la Digi pot să recepţioneze şi RTV, la o scanare a frecvenţelor de satelit.

Pe de altă parte, emisia RTV poate fi urmărită şi live pe internet, pe site-ul televiziunii.

Televiziunea RTV emite din sediul din Piaţa Presei Libere, unde sunt amplasate fostele studiouri ale postului Realitatea TV, al cărui manager a fost până de curând Sebastian Ghiţă. De altfel, şi programul difuzat pe RTV este realizat de o parte a echipei Realitatea TV. Potrivit rtv.net, din cei care au rămas în echipa lui Sebastian Ghiţă fac parte Corina Drăgotescu, Cristina Şincai, Laura Chiriac, Cătălin Striblea şi Simona Gheorghe.

În acelaşi timp, televiziunea de ştiri Realitatea TV, deţinută de Elan Schwartzenberg, continuă să emită pe toate reţelele de cablu şi satelit din ţară, la fel ca până în prezent. De altfel, postul Realitatea TV este unul obligatoriu la retransmisie pentru operatorii de cablu din România, făcând parte dintre televiziunile incluse în pachetul "must carry", după cum se arată pe site-ul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Pe de altă parte, postul Realitatea TV a început să emită, duminică, la ora 18.00, dintr-un nou sediu, cel din clădirea Willbrook, televiziunea fiind coordonată de Sorin Enache şi Sergiu Toader. Potrivit Schwartzenberg, telespectatorii pot să vadă în continuare Realitatea TV aşa cum s-au obişnuit, în grilele tuturor operatorilor de cablu din România. "Realitatea TV este în acelaşi loc pe telecomandă", a explicat Schwartzenberg.

În prezent, din echipa lui Elan Schwartzenberg de la Realitatea TV fac parte, printre alţii, Mihai Tatulici, Melania Medeleanu, Adriana Nedelea.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu s-a amuzat, luni, pe subiectul celor două televiziuni, Realitatea TV şi RTV. Astfel, acesta a întrebat-o, râzând, luni, pe jurnalista de la Realitatea TV, care dorea să-i adreseze o întrebare, de la "care" Realitatea este, că înţelege că "sunt două", adăugând: "cu cât mai multe televiziuni, cu atât mai bine".

Elan Schwartzenberg a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, până de Crăciun, speră să fie finalizate toate detaliile din aceste platouri din clădirea Wilbrook. "Această echipă ştie să transmită inclusiv de pe front (...) Sper că foarte curând, mai devreme de Crăciun, pentru că am promis la un moment dat că vom fi gata pe 1 noiembrie cu semnalul. Suntem cu multe zile înainte de 1 noiembrie, spre bucuria sau tristeţea altora", a mai spus el.

În acest context, Schwartzenberg a spus că Realitatea Media mai are echipamente de recuperat din vechiul sediu al Realitatea TV, cel din Casa Presei, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, va avea disponibile alte echipamente în maximum două săptămâni. "Dar le promit tuturor, din orice sistem ar fi ei, din orice instituţii, că mă voi ocupa ani de zile de ei, pentru că nu îşi vor îndeplini funcţiile. Dacă în Romania, cu justiţia în mână, nu-ţi poţi lua ce este al tău şi noi deja am demonstrat că ne-am luat ce este al nostru - suntem proprietari pe siglă, pe brand şi transmitem de aici independent -, dacă vom avea probleme în a le recupera, vă promit că, oricare sunt acei oameni care vor participa în a ne punem piedici, îi vom urmări în justiţie, penal şi civil, toată viaţa", a mai spus Schwartzenberg.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici