The New Yorker sărbătoreşte 90 de ani de la lansare cu nuvelă de Murakami şi 9 variante de coperte

Revista americană The New Yorker marchează 90 de ani de la lansare prin publicarea unei nuvele a scriitorului japonez Haruki Murakami, intitulată "Kino", ediţia aniversară a revistei având nouă variante de coperte.

182 afișări
Imaginea articolului The New Yorker sărbătoreşte 90 de ani de la lansare cu nuvelă de Murakami şi 9 variante de coperte

The New Yorker sărbătoreşte 90 de ani de la lansare cu nuvelă de Murakami şi 9 variante de coperte (Imagine: www.newyorker.com)

Nuvela lui Haruki Murakami îl are ca protagonist pe Kino, un fost atlet care ajunge agent de vânzări al unei companii de articole sportive şi este nevoit să divorţeze după ce soţia îl înşală cu cel mai bun prieten. Bărbatul îşi părăseşte locuinţa, se mută la o mătuşă şi deschide un bar, unde, cam de două ori pe săptămână, vine un bărbat tăcut, Kamita, care comandă mereu acelaşi lucru şi apoi stă şi citeşte în linişte.

Murakami a mai publicat nuvele în revista americană The New Yorker şi în trecut, "Kino" apărând, de această dată, în numărul aniversar al publicaţiei, cu ocazia celebrării a 90 de ani de la înfiinţarea acesteia.

Totodată, pe contul de pe reţeaua de socializare Facebook al The New Yorker a fost făcut anunţul că, pentru a marca debutul celui de-al zecelea deceniu de existenţă al revistei, ediţia aniversară a publicaţiei va avea nouă variante de coperte.

The New Yorker este o revistă americană de reportaje, comentarii, critică literară, care publică inclusiv eseuri, ficţiune, caricaturi şi poezie. Este editată de compania Condé Nast şi a apărut prima dată în 1925. Îniţial a fost o revistă săptămănală, dar în prezent apare de 47 de ori pe an, cinci dintre numere acoperind o perioadă de câte două săptămâni.

Majoritatea recenziilor şi articolelor publicate se concentrează pe viaţa culturală din New York, dar revista are o audienţă vastă şi în afara metropolei americane. The New Yorker este cunoscută pentru coperţile ilustrate, pentru comentariile despre cultura populară şi pentru interesul pentru ficţiunea modernă prin includerea de povestiri scurte şi recenzii, dar şi pentru rigurozitatea şi acurateţea relatării faptelor. Revista publică şi articole pe teme politice şi sociale.

Haruki Murakami, născut în 1949, este unul dintre cei mai populari romancieri japonezi contemporani, fiind celebru şi pe plan internaţional. Numele său este vehiculat de mai mulţi ani pe lista candidaţilor la premiul Nobel pentru literatură.

Operele sale, în care absurdul se combină armonios cu dificultăţile sociale ale unor japonezi ieşiţi din tipare, au fost traduse în peste 40 de limbi.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se numără "1Q84", "Kafka pe malul mării", "Underground. Atacul cu gaz din Tokio şi sufletul japonez" şi "Pădurea norvegiană". Cel mai recent roman al lui Haruki Murakami se numeşte "Tsukuru Tazaki cel fără de culoare şi anii săi de pelerinaj", şi a fost publicat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici