Titluri aparţinând Axel Springer introduc taxa pentru acces la ediţiile lor online

Berliner Morgenpost şi Hamburger Abendblatt, titluri din portofoliul Axel Springer, precum şi cotidianul francez Le Figaro au anunţat că vor introduce taxe pentru consultarea ediţiilor lor online, la fel ca şi Times Online, care intenţionează să facă acelaşi lucru în primăvara acestui an.

115 afișări
Imaginea articolului Titluri aparţinând Axel Springer introduc taxa pentru acces la ediţiile lor online

Titluri aparţinând Axel Springer introduc taxa pentru acces la ediţiile lor online

Potrivit blogului PDA al Media Guardian, tot mai multe publicaţii europene încep să perceapă taxe pentru consultarea ediţiilor lor online.

În ceea ce priveşte publicaţiile din portofoliul Axel Springer, accesul la întreg conţinutul Morgenpost.de va costa 4,95 euro pe lună, în timp ce un abonament premium la ediţia online a Hamburger Abendblatt (www.abendblatt.de) costă 7,95 euro pe lună. Abendblatt.de publică un amestec de conţinut gratuit şi premium: se precep taxe speciale pentru materiale referitoare la chestiuni de interes pentru regiunea Hamburg, în timp ce ştirile naţionale pot fi accesate gratuit. Abonamentele la ambele titluri germane se reînnoiesc lunar.

Axel Springer a avut deja succes cu modelele de conţinuturi plătite pentru ziarele sale. În decembrie 2009, compania a lansat o aplicaţie cu plată pentru iPhone pentru două dintre ziarele sale germane, Bild şi Die Welt. Clickandbuy, companie care oferă un mecanism de încărcare pentru aplicaţii şi sisteme de plată online, afirmă că tabloidul Bild se află în prezent pe primul loc, iar Die Welt - pe nouă, în magazinul de aplicaţii german.

La sfârşitul anului trecut, unul dintre directorii Springer, Christoph Keese, a spus că Axel Springer vrea să lucreze cu Google şi cu alte motoare de căutare în vederea dezvoltării unui sistem de plăţi directe prin intermediul căruia internauţii să poată plăti la articol, atunci când accesează rezultatele afişate în urma căutărilor efectuate pe Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici