Top 10 cele mai bune filme din Festivalul de la Toronto

"Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, au ocupat locurile al şaptelea, respectiv al nouălea în topul celor mai bune pelicule ce au rulat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (Canada) în ultimii zece ani.

33 afișări
Imaginea articolului Top 10 cele mai bune filme din Festivalul de la Toronto

Top 10 cele mai bune filme din Festivalul de la Toronto

Topul a fost dominat de producţii asiatice, pe primul loc situându-se filmul "Syndromes and a Century", de regizorul thailandez Apichatpong Weerasethakul.

Podiumul a fost împărţit cu filmul "Platform", de Jia Zhang-ke, o coproducţie China/Japonia/Franţa, clasat pe locul al doilea, şi "Still Life", al aceluiaşi regizor, pe locul al treilea.

Pe locul al patrulea s-a situat "Beau travail", de Claire Denis (Franţa), iar pe al cincilea - filmul "In the Mood for Love", al lui Wong Kar-wai (China).

"Tropical Malady", în regia lui Apichatpong Weerasethakul, o coproducţie Franţa/Thailanda/Germania/Italia, a fost filmul care a ocupat poziţia a şasea în clasament.

Filmul "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, a împărţit poziţia a şaptea cu o peliculă a regizorului maghiar Bela Tarr, "Werckmeister Harmonies".

Top 10 al celor mai bune filme care au rulat la Festivalul de la Toronto în ultima decadă este încheiat de Jean-Luc Godard, cu "Eloge de l'amour" (8), Cristian Mungiu, cu "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" (9), şi Carlos Reygadas, cu "Silent Night" (10).

De asemenea, organizatorii Festivalului de Film de la Toronto a recunoscut meritele unor pelicule realizate de Abbas Kiarostami, Agnes Varda, Ingmar Bergman, Pedro Almodovar, Jean-Pierre şi Luc Dardenne şi David Cronenberg.

Festivalul Internaţional de Film de la Toronto (Ontario, Canada) are loc în septembrie.

Festivalul prezintă circa 300-400 de filme, care sunt difuzate pe aproximativ 23 de ecrane, în diferite locaţii din Toronto. Anual, festivalul atrage un public total de circa 300.000 de persoane, fiind unul dintre cele mai prestigioase evenimente de gen, alături de festivalurile de la Cannes, Berlin, Veneţia şi Sundance.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici