Turcescu:"Noul preşedinte-director general al TVR va fi Rodica Culcer"; Culcer:"Nu mi-a făcut nimeni o astfel de propunere"

Robert Turcescu a declarat, într-un interviu pentru Academia Caţavencu, că Rodica Culcer va fi noul preşedinte-director general al TVR, însă jurnalista a declarat pentru MEDIAFAX că nu i-a fost făcută o astfel de propunere şi nici nu şi-a exprimat dorinţa de a ocupa acest post.

149 afișări
Imaginea articolului Turcescu:"Noul preşedinte-director general al TVR va fi Rodica Culcer"; Culcer:"Nu mi-a făcut nimeni o astfel de propunere"

Turcescu:"Noul preşedinte-director general al TVR va fi Rodica Culcer"; Culcer:"Nu mi-a făcut nimeni o astfel de propunere" (Imagine: Dragoş Cristescu/Mediafax Foto)

Afirmaţia lui Robert Turcescu a fost făcută în contextul în care numele lui a fost unul dintre cele vehiculate în presă pentru a ocupa funcţia de preşedinte-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Răspunzând afirmaţiei "Am înţeles că eşti în cărţi pentru postul de preşedinte TVR. Mi se pare interesant", făcută de reporterul Academia Caţavencu, Robert Turcescu a spus: "N-ai surse bune, îţi dau eu ştirea: noul PDG al TVR va fi Rodica Culcer. Discuţii cu tema «Turcescu la TVR» au mai fost şi în 2004, au fost şi de curând… Nu e ţelul vieţii mele profesionale să ajung şef în Pangratti. Am câteva proiecte muuult mai interesante pentru perioada imediat următoare".

De cealaltă parte, Rodica Culcer spune că nu ştie pe ce se bazează Robert Turcescu în momentul în care face astfel de declaraţii. "Nu mi-a făcut nimeni o astfel de propunere şi nu mi-am exprimat dorinţa pentru un astfel de post", a declarat pentru MEDIAFAX Rodica Culcer.

În prezent, Rodica Culcer este director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport din TVR. Ea se află într-un conflict juridic cu Televiziunea Publică. Rodica Culcer a fost angajată în funcţia de director al Direcţiei de Ştiri din cadrul Televiziunii Publice în data de 12 august 2005, ca urmare a promovării unui concurs organizat de SRTv. În 15 octombrie 2007, Consiliul de Administraţie al SRTv a adoptat o hotărâre privind reorganizarea Direcţiei Ştiri, prin transformarea acesteia în Direcţia Emisiuni Informative şi Sport. Direcţia Emisiuni Informative şi Sport cuprindea, potrivit hotărârii, Departamentul Ştiri şi Departamentul Sport, postul de director al Direcţiei Ştiri transformându-se în postul de director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport. Atunci, conducerea TVR spunea că reorganizarea nu vizează eliminarea Rodicăi Culcer de la conducerea Direcţiei Ştiri al TVR.

Printr-o acţiune depusă, în 28 noiembrie 2007, împotriva SRTv la Tribunalul Bucureşti, Rodica Culcer cerea anularea deciziei prin care a fost destituită din funcţia de director al Direcţiei de Ştiri din cadrul SRTv şi "reintegrarea" sa în această funcţie. În acţiunea îndreptată împotriva TVR, Rodica Culcer arăta că postul de şef al Redacţiei Ştiri nu a fost transformat, ci desfiinţat, ea coordonând, ca director al Direcţiei Emisiuni Informative şi Sport, doar activitatea a două secretare. Jurnalista spunea că a primit un act adiţional la contractul de muncă prin care se schimba titulatura postului, ulterior primind şi o fişă de post prin care i se luau atribuţiile.

În afară de Rodica Culcer, pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR au fost vehiculate în presă mai multe nume, printre care Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Florin Călinescu, Brânduşa Armanca.

În prezent, Alexandru Sassu este preşedintele-director general al Televiziunii Publice. Alexandru Sassu a fost numit în 28 iunie 2007 interimar la şefia SRTv de către Parlament, după ce, pe 4 mai 2007, Tudor Giurgiu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte-director general al TVR. Giurgiu a pierdut sprijinul Consiliului de Administraţie al TVR, în aprilie 2007.

Decizia numirii lui Alexandru Sassu, secretar executiv al PSD, în fruntea TVR a fost luată cu 239 de voturi "pentru", 27 de voturi "împotrivă" şi nicio abţinere. Parlamentarii PD au votat împotriva acestei numiri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici