TVR lansează site-ul de ştiri TVRinfo.ro

TVR a anunţat, vineri, lansarea site-ului de ştiri TVRinfo.ro, un produs care îşi propune, pe lângă livrarea de conţinut jurnalistic propriu, să prezinte tot ceea ce televiziunea publică produce în materie de news şi current affairs - ştiri, interviuri, dezbateri, reportaje, anchete.

545 afișări
Imaginea articolului TVR lansează site-ul de ştiri TVRinfo.ro

TVR lansează site-ul de ştiri TVRinfo.ro

Lansat sub sloganul "Aici sunt ştirile", TVRinfo.ro, un proiect al Departamentului TVR Interactiv, îşi propune să vină în întâmpinarea nevoii publicului de informaţie relevantă, actualizată în timp real, se arată pe site-ul Televiziunii Române.

Site-ul răspunde, de asemenea, unei schimbări semnificative în comportamentul de consum media: România are 8 milioane de utilizatori de internet, potrivit unui studiu realizat de Saïd Business School (Oxford University), la comanda Cisco, în 2010. De asemenea, potrivit Facebrands, 4,7 milioane de români au cont de Facebook, motiv pentru care TVRInfo va avea o prezenţă activă, gestionată direct de editorii site-ului, pe reţelele sociale, se mai spune în comunicatul postat pe tvr.ro.

TVRinfo.ro îşi propune să se diferenţieze pe piaţa media din România printr-o selecţie riguroasă a informaţiei, în acord cu misiunea publică a TVR, dar şi prin valoarea adăugată pe care echipa TVRinfo.ro o va aduce prin contextualizarea evenimentelor, infografice, materiale video de arhivă.

Site-ul de ştiri al TVR este condus de redactorul-şef Teodor Tiţă, jurnalist cu 12 ani de experienţă în presă şi management media, şi de Alexandra Bădicioiu-Matei, redactor-şef adjunct, care are 10 ani de experienţă în presă.

"TVRinfo.ro e primul dintre proiectele TVR Interactiv din acest an: vor urma, în scurt timp, site-ul de corporaţie al TVR, un portal video şi două site-uri dedicate unor evenimente sportive: Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice", a spus Mona Dîrţu, directorul TVR Interactiv.

Site-ul tvrinfo.ro este dezvoltat în parteneriat cu Publyo, companie desemnată în urma unei selecţii de oferte care a avut loc la sfârşitul anului trecut. Costul serviciilor de proiectare şi dezvoltare web, precum şi evaluarea tehnică şi mentenanţa pe o perioadă de 48 de luni se ridică la 14.600 euro.

TVR Info s-a lansat pe 31 decembrie 2008, de ziua Televiziunii Publice, fiind una din televiziuniile înfiinţate de fostul şef al Televiziunii Române, Alexandru Sassu. Iniţial, postul TVR Info a fost lansat ca televiziune de nişă, centrată pe difuzarea de informaţii utilitare şi pe transmisii live din trafic.

Rebrandingul TVR Info a fost unul dintre principalele obiective ale noului management al TVR, instalat în iulie 2010. Astfel, televiziunea de ştiri a Societăţii Române de Televiziune are din 2 mai 2011 o nouă identitate, atât la nivel vizual, cât şi în conţinut. Relansat sub sloganul "Televiziunea de ştiri a românilor", TVR Info difuzează emisiuni de ştiri şi dezbateri pe teme de actualitate internă, politică externă, economie, afaceri şi sport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici