Udrea ar dori ca jurnaliştii pe turism să adopte din modul de raportare al străinilor la România

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, susţine, într-o postare despre Congresul Mondial al Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism, care are loc în România, că i-ar plăcea dacă jurnaliştii români de pe domeniu ar adopta mai mult din modul de raportare al străinilor la ţara noastră.

193 afișări
Imaginea articolului Udrea ar dori ca jurnaliştii pe turism să adopte din modul  de raportare al străinilor la România

Elena Udrea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Elena Udrea menţionează că România este gazda celui de-al 53-lea Congres Mondial al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor din Turism (FIJET). Între 17 şi 25 septembrie, 200 de jurnalişti de la cele mai prestigioase publicaţii de turism se vor afla în ţara noastră pentru a evalua şi promova apoi potenţialul turistic. FIJET este cea mai mare organizaţie de profil, fiind înfiinţată în 1954 şi apoi asociată UNESCO, potrivit sursei.

"Acest Congres este o şansă foarte mare pe care România o are în a se promova ca destinaţie turistică. Este o bornă de parcurs în punerea în aplicare a planului de marketing privind brandul de turism naţional. Simplul fapt că evenimentul are loc în România este o recunoaştere a progreselor făcute de ţara noastră în ultimii ani. De altfel, decizia organizării Congresului în ţara noastră a fost luată în 2009, când România a primit nu mai puţin de trei Mere de Aur (Pommes d'or), una dintre cele mai prestigioase distincţii din domeniul turismului la nivel internaţional. Anterior, România primise un singur Măr de Aur, în anul 1975. În general, ţările se luptă pentru organizarea acestui congres, iar locaţia aleasă este întotdeauna o destinaţie la modă în perioada respectivă. În anii trecuţi, Congresele FIJET s-au ţinut în Turcia, Austria, Spania, Columbia, Egipt sau Croaţia", scrie Elena Udrea.

Ea afirmă că pentru cele nouă zile petrecute în România, organizatorii au pregătit un traseu turistic extrem de interesant, care să pună în valoare potenţialul natural al României, dar şi destinaţii turistice culturale de primă mână la nivel european.

"Astfel, pe lângă Palatul Parlamentului şi Palatul Cotroceni, jurnliştii pe turism vor putea vedea mănăstirile Moldoviţa, Voroneţ şi Suceviţa, vor face o excursie cu Mocăniţa aproape de Gura Humorului, vor participa la un atelier de olărit la Marginea, vor vizita Cetatea Medievală Sighişoara, unde are loc Festivalul Medieval, vor vizita Sibiul, Castelul Bran, Sinaia şi Castelul Peleş şi se vor întoarce apoi la Bucureşti pentru festivităţile de închidere a Congresului. După, doritorii se pot înscrie şi la o excursie în Delta Dunării. Cred că este cel mai bun traseu pe care l-am fi putut realiza pentru cele nouă zile ale Congresului, iar participanţii vor putea evalua cu adevărat potenţialul turistic al României", scrie Elena Udrea.

Ea precizează că "evident, întregul Congres va sta sub semnul brandului naţional de turism: Explore the Carpathian Garden". "Ceea ce este deopotrivă o recunoaştere a calităţii acestuia ca instrument de promovare turistică, dar şi o ocazie în plus de a ne consolida identitatea turistică la nivel internaţional. În acest context, mi-ar plăcea foarte mult dacă şi jurnaliştii români care scriu despre turismul naţional ar adopta mai mult din modul de raportare al străinilor la ţara noastră", se arată în încheierea postării Elenei Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici