Un cinematograf din Cluj-Napoca va purta numele lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic consideră că atribuirea numelui său unui cinematograf din Cluj-Napoca reprezintă "cel mai mare cadou" pe care îl putea primi cu ocazia zilei sale de naştere, el urmând să împlinească, joi, 75 de ani.

195 afișări
Imaginea articolului Un cinematograf din Cluj-Napoca va purta numele lui Florin Piersic

Un cinematograf din Cluj-Napoca va purta numele lui Florin Piersic (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Florin Piersic a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că ideea primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, de a schimba denumirea cinematografului "Republica" a fost "extraordinară" şi a glumit spunând că speră că va avea acces gratuit şi că nu i se va cere bilet de intrare.

"Atribuirea numelui meu cinematografului «Republica», care a fost renovat, este cel mai mare cadou pe care îl puteam primi de ziua mea, când împlinesc 75 de ani. Ideea primarului Sorin Apostu a fost extraordinară. Eu sunt cinematograf. Lumea crede acum că e al meu, dar nu e. Nu e măcelărie sau magazin de confecţii. Sper că o să mă lase să intru pe gratis, că doar nu o să-mi ceară bilet", a spus actorul, care şi-a amintit că în sala fostului cinema "Republica" stătea în picioare la filme, pe vremea când era elev.

Actorul a promis că va veni la cinematograful care îi poartă numele ori de câte ori va sosi la Cluj şi va sta în spatele sălii să vadă câţi spectatori sunt.

"O să stau în fundul sălii, să îi număr pe spectatori, să văd dacă le place", a precizat Florin Piersic.

Inaugurarea Cinematografului "Florin Piersic" va avea loc, miercuri, de la ora 18.00, cu această ocazie urmând să fie deschis şi barul din incintă, care se numeşte "La Mărgelatu".

Actorul va sosi la inaugurare călare pe un cal şi îmbrăcat în ţinuta personajului Mărgelatu, pe care l-a interpretat în mai multe filme.

În cadrul manifestării va avea loc şi un foc de artificii.

Cinematograful "Republica" din Cluj-Napoca a fost redenumit "Florin Piersic" în baza unui protocol de parteneriat încheiat între RADEF şi Primăria Cluj-Napoca.

Noua sală a Cinematografului "Florin Piersic" va avea 750 de scaune noi, proiector 3D şi sistem de sunet Dolby Digital.

Florin Piersic va împlini joi 75 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici