Un peisaj de basm din România, între câştigătorii National Geographic Traveler Photo Contest 2015 - FOTO

Un peisaj de basm surprins în satul Peştera de fotograful român Eduard Guţescu se numără printre imaginile câştigătoare ale Traveler Photo Contest 2015, o competiţie organizată de publicaţia National Geographic Traveler.

10418 afișări
Imaginea articolului Un peisaj de basm din România, între câştigătorii National Geographic Traveler Photo Contest 2015 - FOTO

Un peisaj de basm din România, între câştigătorii National Geographic Traveler Photo Contest 2015 - FOTO

Fotografia realizată de Eduard Guţescu în satul Peştera, judeţul Braşov, este intitulată "Land of Fairy Tales" şi a primit o menţiune specială (Merit Winner) la National Geographic Traveler Photo Contest 2015.

IMAGINEA COMPLETĂ AICI

La această competiţie au fost înscrise peste 17.000 de imagini, fiind desemnaţi trei mari câştigători, în timp ce şapte fotografii (între care şi cea a lui Eduard Guţescu) au primit menţiuni speciale, potrivit theguardian.com.

Editorii revistei National Geographic Traveler au petrecut mai multe luni colectând şi jurizând aceste fotografii înscrise în National Geographic Traveler Photo Contest 2015, între care se numără portrete, scene în aer liber şi imagini care redau semnificaţia unor locuri din întreaga lume.

Marele premiu a fost câştigat de "Whale Whisperers", o imagine realizată de Anuar Patjane din Mexic. În imagine este prezentată o balenă cu cocoaşă şi puiul ei nou-născut, care sunt înconjuraţi de scafandri, în Insula Roca Partida din arhipelagul Revillagigedo, Mexic, care ar putea fi înscris în patrimoniul UNESCO pentru a putea fi protejat acest habitat.

Pe locul al doilea în această competiţie s-a situat fotografia "Gravel Workmen", realizată de Faisal Azim din Bangladesh, iar, pe locul al treilea, s-a clasat imaginea "Camel Ardah", de Ahmed Al Toqi din Oman.

Pe de altă parte, pe site-ul National Geographic Traveler este prezentată şi o selecţie a fotografiilor favorite ale editorilor revistei. Între acestea se numără şi "Colored smile", de Iulia Iacoban, care prezintă un portret al unui bărbat care participă la un festival de obiceiuri şi tradiţii de iarnă din Botoşani, "Romanian ballad", de Felicia Simion, care surprinde imaginea unui băiat de şase ani care imită un păstor, în localitatea Diosti, judeţul Dolj, şi "Romanian sheppard calms his horses", de Silviu-Florin Salomia, care îl prezintă pe un păstor român din Orşova, ce încearcă să îşi calmeze cei doi cai.

National Geographic Traveler este o revistă cu profil turistic publicată de National Geographic Society în SUA. Revista a fost lansată în 1984 şi are mai multe ediţii internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici