Un tablou care i-a aparţinut lui Elizabeth Taylor, vândut cu 2 milioane de dolari

Un tablou al maestrului olandez Frans Hals, care i-a aparţinut actriţei Elizabeth Taylor, a fost vândut pentru suma de 2,01 milioane de dolari, informează casa de licitaţii Christie's.

191 afișări
Imaginea articolului Un tablou care i-a aparţinut lui Elizabeth Taylor, vândut cu 2 milioane de dolari

Un tablou care i-a aparţinut lui Elizabeth Taylor, vândut cu 2 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma este mai mare decât dublul preţului de pornire, care a fost 700.000 de dolari.

Pictura, intitulată "Portret de bărbat", este semnată de pictorul baroc olandez din secolul al XVII-lea Frans Hals şi a fost autentificată în 2011.

Potrivit reprezentanţilor casei de licitaţii Christie's, tabloul a stat deasupra şemineului din casa actriţei din Bel Air.

Treizeci şi opt de lucrări impresioniste şi moderne care i-au aparţinut lui Elizabeth Taylor vor fi vândute de casa Christie's, pe 7 şi 8 februarie, la Londra.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), ea a fost clasată, în 1999, de American Film Institute, pe poziţia a şaptea în topul 100 al celor mai mari actriţe din toate timpurile.

Elizabeth Taylor a murit în martie anul trecut la vârsta de 79 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici