Un tânăr cineast român, în secţiunea Semaine de la Critique de la Cannes

Cineastul român Andrei Tănase participă la Festivalul de Film de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique, cu un scurtmetraj documentar care face parte dintr-un proiect internaţional, "CineTrain", a cărui premieră are loc joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

37 afișări
Imaginea articolului Un tânăr cineast român, în secţiunea Semaine de la Critique de la Cannes

Un tânăr cineast român, în secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului de Film de la Cannes (Imagine:MediafaxFoto/ AFP)

Şase scurtmetraje realizate de echipe formate din câte trei tineri cineaşti alcătuiesc proiectul "CineTrain", pentru care, timp de o lună, din 26 august până în 20 septembrie 2008, tinerii au străbătut 9.302 kilometri pe vechea cale ferată transsiberiană, filmând.

În tren au fost amenajate şi laboratoarele şi echipamentele necesare postproducţiei. Expediţia, desfăşurată sub auspiciile unui atelier supervizat de NISI MASA (o asociaţie europeană de organizaţii care are ca scop, printre altele, descoperirea tinerelor talente, n.r.), Moviement şi MiruMir, a dus la realizarea unor filme în următoarele staţii: Ekaterinburg, Novosibirsk, Sludyanka, Ulan-Ude şi Blagoveshensk.

Documentarul la a cărui realizare a participat Andrei Tănase se numeşte "Mc-Russia", are 11 minute şi este co-semnat de Georgi Groskov (Bulgaria) şi Florian Krebs (Germania). Documentarul face o scurtă trecere în revistă a succesului lanţurilor locale de fast-food din Ulan-Ude, care sunt la fel de populare ca restaurantele McDonald's în alte ţări.

Născut în 1982, Andrei Tănase a studiat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) şi a fost, în 2007, finalist la concursul de scenarii NISI MASA.

(Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Cannes, Iulia Blaga)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici