Un ziar conservator din Israel a eliminat femeile politician din fotografia marşului de la Paris - FOTO

Ziarul conservator israelian HaMevaser a modificat fotografia cu liderii politici care au participat la marşul împotriva terorismului care a avut loc duminică la Paris, eliminându-le din imagine pe Angela Merkel, Anne Hidalgo şi Frederica Mogherini, potrivit The Sydney Morning Herald.

565 afișări
Imaginea articolului Un ziar conservator din Israel a eliminat femeile politician din fotografia marşului de la Paris - FOTO

Un ziar conservator din Israel a eliminat femeile politician din fotografia marşului de la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cancelarul german Angela Merkel, primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi Frederica Mogherini, înalt reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe, au fost eliminate din fotografia de grup a liderilor de stat care au participat, duminică, la marşul de la Paris - organizat ca urmare a atacurilor teroriste soldate cu 17 morţi -, de editorii ziarului israelian conservator HaMevaser. Fotografia care a apărut în publicaţia evreiască prezintă doar lideri de stat bărbaţi.

Ziarul HaMevaser este un ziar al evreilor conservatori ortodocşi, iar publicaţiile adepte ale acestei religii au mai fost criticate în trecut pentru eliminarea femeilor din imaginile publicate. Motivul oferit de publicaţii este modestia.

După publicarea imaginii modificate pe prima pagină a ziarului HaMevaser, conducerea a fost criticată pentru lipsa de respect faţă de marşul de solidaritate.

În plus, fotografia a fost tăiată astfel încât premierul suedez Helle Thorning-Schmidt, care se afla în partea stângă a imaginii, să nu mai intre în cadru, deşi mâinile ei apăreau în imagine.

Editorii au modificat imaginea astfel încât mai mulţi lideri de stat, printre care se află şi preşedintele României, Klaus Iohannis, apar mai în faţă decât se aflau de fapt, iar orientarea lor este diferită de cea a celorlalte persoane din fotografie.

În imaginea originală, cancelarul german Angela Merkel apărea între preşedintele francez Francois Hollande şi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Mulţi dintre comentatori au condamnat modificarea sexistă a imaginii şi au subliniat ironia faptului că un marş al "unităţii", care avea ca scop răspândirea unui mesaj de pace, a fost modificat.

Aceasta nu este prima publicaţie evreiască ortodoxă criticată pentru eliminarea femeilor din imaginile pe care le prezintă. În 2011, ziarul Di Tzeitung, publicat la New York, a eliminat-o pe Hilary Clinton, pe atunci secretar de stat, din faimoasa imagine realizată la Casa Albă atunci când liderii americani urmăreau dintr-o cameră specială misiunea militară de ucidere a lui Osama ben Laden. Ziarul american a fost nevoit să îşi ceară scuze, după ce a susţinut că politica sa editorială nu permite publicarea imaginilor cu femei, din motive de "modestie".

Fotografiile care înfăţişează femei politician din Israel sunt, de asemenea, modificate de publicaţiile evreilor ortodocşi, dar regula nu pare să se fi aplicat în cazul fostului premier israelian Golda Meir, potrivit ediţiei online a The Sydney Morning Herald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici