Una dintre clădirile simbol ale oraşului Galaţi va putea fi vizitată virtual

  • Una dintre clădirile istorice ale oraşului Galaţi va putea fi vizitată virtual. Asta în urma unei investiţii cu fonduri europene care presupune reabilitatea şi digitalizarea clădirii.
  • Investiţia în valoare de 3,5 milioane de lei vizează Casa Colecţiilor, cunoscută de gălăţeni sub numele Farmacia Ţinc.
  • Clădirea de patrimoniu este consolidată, reabilitată, termoizolată şi dotată cu echipamente moderne.
344 afișări
Imaginea articolului Una dintre clădirile simbol ale oraşului Galaţi va putea fi vizitată virtual

Sursa foto: Facebook

Conform proiectului, muzeul este dotat cu sisteme de detecţie şi alarmare la incendiu şi efracţie, de supraveghere şi înregistrare video şi de control acces. De asemenea, proiectul mai prevede dotarea spaţiului muzeal cu vitrine moderne şi panouri mobile, dar şi digitizarea monumentului de arhitectură, astfel încât sediul Muzeului Casa Colecţiilor să poată fi scanat 3D şi să se realizeze tururi virtuale.

„Clădirea este o bijuterie arhitecturală, toate componentele sunt restaurate pentru a i se reda strălucirea iniţială. Vrem să fie cât mai accesibilă oamenilor, de aceea instalăm echipamente moderne cu ajutorul cărora se vor fi organizate tururi virtuale”, a explicat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Clădirea a fost construită în anul 1900 şi a fost sediul Farmaciei Ţinc. Farmacistul Ţinc a fost primar şi senator de Galaţi. În timpul perioadei comuniste, clădirea a fost tot farmacie, iar în urmă cu nouă ani a fost preluată de Consiliul Judeţean Galaţi şi a devenit muzeu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici