Ursul de Aur pentru întreaga carieră, atribuit regizorului Francesco Rosi

Regizorul italian Francesco Rosi va primi premiul Ursul de Aur pentru întreaga carieră la cea de-a 58-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 7 - 17 februarie 2008, au anunţat organizatorii evenimentului.

2 afișări
Imaginea articolului Ursul de Aur pentru întreaga carieră, atribuit regizorului Francesco Rosi

Ursul de Aur pentru întreaga carieră, atribuit regizorului Francesco Rosi

"Filmele lui Rosi sunt convingătoare şi în zilele noastre prin forţa lor explozivă şi aparţin producţiilor clasice ale cinematografiei militante", a declarat directorul festivalului, Dieter Kosslick, într-un comunicat de presă.

Berlinala va aduce un omagiu lui Rosi, în vârstă de 85 de ani, prin intermediul unei retrospective a operei sale, care va cuprinde, printre altele, capodopera "Salvatore Giuliano", un film poliţist de suspans, care este în acelaşi timp o producţie politică foarte personală.

Fost asistent al lui Luchino Visconti, Rosi a devenit, la rândul lui, un regizor de succes, fiind cunoscut pentru filme precum "Il Caso Mattei" (1972), "Mâinile pe oraş" (1963), "Cristo si e fermato a Eboli" (1979), "Cronaca di una morte annunciata" (1987), "Tre fratelli" (1981).

Francesco Rosi va primi premiul onorific Ursul de Aur în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 14 februarie.

Marţi, organizatorii au anunţat că regizorul franco-grec Costa-Gavras a fost ales preşedintele juriului celei de-a 58-a ediţii a Festivalului de la Berlin.

Nominalizările la Festivalul de la Berlin vor fi anunţate la mijlocul lunii ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici