Valentin Jucan, membru al CNA: Decernarea premiilor CNA este un gest fără legitimitate

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), spune, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că decernarea de către preşedintele CNA, Laura Georgescu, a unor trofee şi diplome de excelenţă unor radiodifuzori este un gest fără legitimitate, care nu are consensul membrilor CNA.

164 afișări
Imaginea articolului Valentin Jucan, membru al CNA: Decernarea premiilor CNA este un gest fără legitimitate

Valentin Jucan, membru al CNA: Decernarea premiilor CNA este un gest fără legitimitate (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului va acorda, miercuri, de la ora 14.00, premii pentru produsele de excelenţă din audiovizual. Anunţul a fost făcut de Laura Georgescu, preşedintele CNA, pe 6 decembrie, într-o conferinţă de presă.

Marţi, Biroul Comunicare şi Relaţii cu Publicul al CNA a transmis presei şi o invitaţie oficială la evenimentul "Premiile CNA", în care ar urma să aibă loc ceremonia de înmânare a trofeelor şi a diplomelor de excelenţă posturilor de radio si televiziune.

Conform invitaţiei, "în 2013, CNA şi-a propus să se implice mai mult în educarea gusturilor publicului, să crească transparenţa instituţională prin apropierea de public şi totodată să premieze radiodifuzorii care au contribuit la creşterea calităţii programelor".

"La final de an, dorim să ne ţinem promisiunea făcută în ianuarie. Am spus atunci că un maxim de eficienţă este un an fără amenzi şi că CNA va acorda premii de excelenţă televiziunilor şi radiourilor care înţeleg să-şi asume respectarea reglementărilor legale şi care fac ceva pentru educarea gusturilor publicului", a spus preşedintele Laura Georgescu, în comunicat.

Pe de altă parte, într-un comunicat remis MEDIAFAX, Valentin Jucan, membru al CNA, a spus că "acţiunea pe care preşedintele CNA o organizează nu este ca urmare a unui consens al membrilor Consiliului şi nici nu este susţinută de criterii bazate pe valori agreate în comun".

"Mai mult, majoritatea membrilor nu au avut cunoştinţă de acest demers, prin urmare nu au fost consultaţi. Cu atât mai puţin este cunoscut cine va fi premiat şi de ce", spune Valentin Jucan.

Jucan mai spune că invitaţia adresată prin intermediul Biroului de Comunicare şi Relaţii cu Publicul al CNA este "doar un act unilateral al doamnei Georgescu, în nume propriu, nereprezentând voinţa Consiliului în ansamblu".

"În concluzie, participarea dumneavoastră la «festivitatea» menţionată şi «premiile» ce vor fi decernate nu pot beneficia de «rangul» unui gest oficial al unei instituţii publice, cu atât mai puţin în numele Consiliului Naţional al Audiovizualului. Consider că tabloul premiilor deja câştigate de postul dumneavoastră nu merită umbrit de un gest fără legitimitate", mai spune Valentin Jucan.

Până la ora difuzării acestei ştiri, preşedintele CNA, Laura Georgescu, nu a putut fi contactată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici