Victoria lui Ştefan cel Mare împotriva lui Suleiman marcată printr-o expoziţie cu steaguri

Un număr de 37 de steaguri de luptă ale domnitorilor Moldovei vor fi prezentate, de vineri, într-o expoziţie ce va fi vernisată la Muzeul de Istorie din Suceava pentru a marca împlinirea a 538 de ani de la victoria lui Ştefan cel Mare împotriva lui Suleiman Paşa.

799 afișări
Imaginea articolului Victoria lui Ştefan cel Mare împotriva lui Suleiman marcată printr-o expoziţie cu steaguri

Victoria lui Ştefan cel Mare împotriva lui Suleiman marcată printr-o expoziţie cu steaguri (Imagine: Cosmin Andrei / MediafaxFoto)

Potrivit organizatorilor, vernisajul expoziţiei "Drapelul la români" va avea loc, vineri, la Muzeul de Istorie din Suceava.

Expoziţia conţine 37 de piese din colecţia colonel Petru Costin din Republica Moldova, toate fiind steaguri de luptă ale domnitorilor Moldovei.

Piesele reprezintă replici reuşite ale originalelor, precizează sursa citată.

Expoziţia marchează 538 de ani de la bătălia de la Vaslui, în care oştile moldo-polono-maghiare sub comanda domnitorului Ştefan cel Mare au reputat o victorie strălucită în faţa lui Suleiman Paşa, mai arată organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici