Videanu: Guvernul crede că presa locală este mai obiectivă decât cea centrală

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat, joi, că, în baza unor evaluări, Guvernul a ajuns la concluzia că presa locală este mai obiectivă decât mass-media centrală şi aceasta poate fi partener mai bun de comunicare cu oamenii, astfel că vor mai avea loc şedinţe de Guvern în alte oraşe.

90 afișări
Imaginea articolului Videanu: Guvernul crede că presa locală este mai obiectivă decât cea centrală

Videanu: Guvernul crede că presa locală este mai obiectivă decât cea centrală (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ministrul Videanu a declarat, într-o conferinţă de presă la Buzău, că, în urma unor evaluări, s-a ajuns la concluzia că mass-media locală este mai obiectivă decât cea de la Bucureşti, iar din acest motiv vor urma şedinţe de Guvern şi întâlniri ale membrilor Executivului cu autorităţile şi jurnaliştii din mai multe judeţe ale ţării.

"Credem că mass-media locală poate fi un partener mai bun de communicare cu cetăţenii decât mass-media centrală. Mass-media centrală, din păcate, nu toată, nu este suficient de obiectivă, din punctul nostru de vedere, în prezentarea lucrurilor, şi bune, şi rele. Şi atunci am spus că este obligaţia noastră să începem să comunicăm mult mai eficient cu cetăţenii şi prin intermediul mass-media locală, care pe evaluările pe care le-am făcut, a reieşit că e mult mai obiectivă decât mass-media centrală", a spus ministrul Videanu.

El a adăugat că, pe lângă obiectivitatea de care ar da dovadă jurnaliştii din presa locală, un alt motiv pentru care şedintele de Guvern se vor desfăşura şi în alte oraşe decât în Bucureşti este acela că astfel miniştrii pot avea un feed-back de la autorităţile locale şi de la cetăţeni: "Pe de altă parte, este foarte important să avem un feed-back de la oameni, noi luăm anumite măsuri, trebuie să vedem cum sunt percepute. Această comunicare cu autorităţile, cu oamenii din mediul de afaceri, este extrem de utilă şi nouă, dar şi lor pentru că le putem explica dincolo de ce spune un act normal. Mergând în ţară, noi transmitem mai eficient politice publice ale Guvernului către cetăţeni".

La rândul său, vicepreşedintele PDL, deputatul de Buzău Cezar Preda, a declarat că întâlniri ale membrilor Guvernului cu autorităţile, şedinţe de Guvern ori alte dezbateri cu membrii cabinetului Boc vor mai avea lor la Cluj, Craiova, Constanţa şi Timişoara.

"Este o strategie care nu are valenţe politice, ci valenţe de guvernare. Aceasta este strategia Guvernului", a spus Preda.

Prima şedinţă de Guvern din teritoriu a avut loc, miercuri, la Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici