Violonistul Alexandru Tomescu şi dirijorul Mădălin Voicu, împreună în concert la Bucureşti

Violonistul Alexandru Tomescu şi dirijorul Mădălin Voicu se vor întâlni pe scena Sălii Radio din Bucureşti, vineri, la ora 19.00, într-un concert cu piese compuse de Wolfgang Amadeus Mozart şi Ludwig van Beethoven, pe care îl vor susţine alături de Orchestra Naţională Radio.

176 afișări
Imaginea articolului Violonistul Alexandru Tomescu şi dirijorul Mădălin Voicu, împreună în concert la Bucureşti

Violonistul Alexandru Tomescu şi dirijorul Mădălin Voicu, împreună în concert la Bucureşti (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Evenimentul se va deschide cu celebra operă comică în patru acte compusă de Mozart, "Nunta lui Figaro", a cărei premieră a avut loc la Viena, în anul 1786, libretul fiind bazat pe cunoscuta piesă de teatru cu acelaşi nume, semnată de Pierre Beaumarchais.

Apoi, în programul evenimentului urmează Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară şi orchestră, compus de Mozart la vârsta de 19 ani, în interpretarea lui Alexandru Tomescu, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio.

Seara se va încheia cu Simfonia a IV-a în si bemol major, una dintre cele nouă simfonii create de Beethoven.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe site-urile acestora.

Biletele sunt disponibile online în reţeaua Eventim, dar şi în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.

Mădălin Voicu s-a apropiat de domeniul muzical, iniţial, prin studiul viorii, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, iar ulterior s-a dedicat artei dirijorale. De-a lungul timpului a fost îndrumat de muzicieni precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbrăveanu şi Hans Swarowsky.

Voicu a fost dirijor al Filarmonicii "Oltenia" şi al Filarmonicii "Paul Constantinescu", fiind totodată un invitat permanent al orchestrelor de profil din ţară, iar concertele susţinute în străinătate relevă aprecierea de care se bucură artistul şi peste hotare.

Mădălin Voicu a susţinut concerte alături de Orchestra de cameră "Bucureşti", înfiinţată de către tatăl său, violonistul Ion Voicu, iar din anul 2001 este membru de onoare al Academiei Franceze de Ştiinţe, Arte şi Litere.

Alexandru Tomescu a evoluat de nenumărate ori atât alături de Orchestra de Cameră Radio, cât şi alături de Orchestra Naţională Radio, pe scena Sălii Radio, dar şi peste hotare, în turnee în Europa şi Asia. Concerte de Mozart, Bruch sau Mendelssohn printre altele, susţinute de Alexandru Tomescu alături de cele două ansambluri, s-au materializat în înregistrări lansate de către Editura Casa Radio.

Violonistul a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii, între care se numără: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris) şi Concertgebouw (Amsterdam).

Turneul Stradivarius, conceput în jurul viorii de colecţie pe care cântă Alexandru Tomescu, este un eveniment anual care l-a purtat pe tânărul violonist de nenumărate ori în întreaga ţară. A interpretat cele trei mari Integrale ale repertoriului pentru vioară solo - cele 24 de Capricii de Niccolò Paganini, cele Şase Sonate de Eugène Ysaÿe şi cele Şase Sonate şi Partite de Johann Sebastian Bach - turneele fiind urmate de o lansare de produse discografice ce s-au bucurat de un mare succes.

Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu a evoluat mai întâi în Romanian Piano Trio (2005-2010), iar din anul 2011 este prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu, cu o istorie de peste 25 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici