Vox News şi Kanal D, somate de CNA pentru că au prezentat tehnicile criminale din cazul Băhăian

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, să someze public posturile Kanal D şi Vox News, pentru că au prezentat detalii privind tehnicile criminale folosite în cazul Sergiu Băhăian, fapt care încalcă legislaţia audiovizualului.

73 afișări
Imaginea articolului Vox News şi Kanal D, somate de CNA pentru că au prezentat tehnicile criminale din cazul Băhăian

Sergiu Băhăian (Imagine: Gândul/Facebook)

Astfel, Kanal D a prezentat, în perioada 16 - 18 ianuarie, informaţii şi imagini cu privire la cazul Băhăian, cu descrieri despre victime. Imaginile prezentate au fost blurate.

De asemenea, Vox News a prezentat, pe 16 şi 17 ianuarie, în emisiunile "România Magazin", referiri la acest caz, cu descrieri detaliate ale victimelor şi crimelor din cazul Băhăian. Imaginile au provenit de la DIICOT şi au fost blurate.

Posturile de televiziune Vox News şi Kanal D au încălcat art. 15 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia în intervalul orar 6.00 - 22.00 nu pot fi difuzate emisiuni care conţin demonstraţii sau detalii importante privind tehnici criminale.

CNA a analizat şi informaţiile şi imaginile privind cazul Băhăian difuzate de posturile OTV şi B1 TV, stabilind că nu au existat încălcări ale legislaţiei audiovizualului.

Propunerea de somare publică a Vox News şi Kanal D a întrunit numărul de voturi pentru a fi aplicată.

Pe de altă parte, CNA a decis, săptămâna trecută, să someze public posturile Antena 1, Antena 3, Pro TV, Prima TV, Naţional TV, Realitatea TV, TVR 1 şi TVR 2, pentru că au prezentat detalii privind tehnicile criminale folosite în cazul Sergiu Băhăian, fapt care încalcă legislaţia audiovizualului.

Potrivit CNA, între 16 şi 18 ianuarie, în emisiunile lor de ştiri şi dezbateri, posturile de televiziune au prezentat şi au comentat informaţiile privind cazul Băhăian, provenite de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA), precum şi din alte surse (martori , jurnalişti etc.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici