Warren Buffett a cumpărat ziarul din oraşul său natal cu 150 de milioane de dolari

Warren Buffett a cumpărat ziarul Omaha World-Herald din oraşul său natal, în urma unei tranzacţii care se ridică la 150 de milioane de dolari, încheiată prin intermediul companiei pe care magnatul american o conduce, Berkshire Hathaway.

162 afișări
Imaginea articolului Warren Buffett a cumpărat ziarul din oraşul său natal cu 150 de milioane de dolari

Warren Buffett a cumpărat ziarul din oraşul său natal cu 150 de milioane de dolari (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Contractul de achiziţie, încheiat în luna noiembrie, obligă compania Berkshire Hathaway să achite datoriile ziarului, care se ridică la suma de 50 de milioane de dolari, informează BBC.

Warren Buffett declarase anterior că nu va investi în industria publicaţiilor tipărite, din cauza profiturilor tot mai scăzute obţinute în această industrie.

Compania Berkshire Hathaway deţine deja publicaţia Buffalo News, dar şi o cotă importantă din acţiunile Washington Post.

Ziarul Omaha World-Herald are 1.600 de angajaţi şi un tiraj zilnic de 135.000 de exemplare. Tirajul duminical al publicaţiei ajunge până la 170.000 de exemplare.

Berkshire Hathaway deţine peste 80 de companii şi a făcut investiţii masive în câţiva giganţi americani, precum Coca-Cola şi banca Wells Fargo.

Luna trecută, Berkshire Hathaway a anunţat că a achiziţionat acţiuni IBM în valoare de 10,7 miliarde de dolari, deşi Warren Buffett evită în mod tradiţional să investească în companii cu profil tehnologic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici