Wes Anderson, François Ozon şi Naomi Kawase pe lista cineaştilor vedetă în selecţia Cannes 2020

  • Lista peliculelor selectate pentru prima ediţie a festivalului de la Cannes care nu are o variantă reală a fost anunţată miercuri
  • Oficialii Thierry Frémaux şi Pierre Lescure au dat publicităţii lista în faţa unei săli goale, în direct pe internet
  • Printre celebrităţile ale căror creaţii se află pe lista celor de la Cannes se numără Wes Anderson, François Ozon şi Naomi Kawase
113 afișări
Imaginea articolului Wes Anderson, François Ozon şi Naomi Kawase pe lista cineaştilor vedetă în selecţia Cannes 2020

sursa foto: profimedia

Preşedintele Festivalului de Film de la Cannes, Thierry Frémaux, a anunţat miercuri faptul că pentru prima dată la selecţia pentru reputatul eveniment s-au înscris mai mult de 2.000 de producţii. 

Creşterea numărului de filme propuse pentru selecţia de la Cannes se datorează mai ales peliculelor de debut, 909 dintre producţiile înscrise fiind primele lung metraje cu care ies în lume cineaştii. 

Thierry Frémaux şi Pierre Lescure au anunţat că lista celor 56 de pelicule selectate nu mai este în acest an împărţită pe secţiuni.  

Filmul lui Wes Anderson, ”The French Dispatch”  şi pelicula lui François Ozon, ”Été 85” au fost primele producţii anunţate de oficialii de la Cannes.

Lista regizorilor de primă mărime prezenţi la prima ediţie a festivalului de la Cannes care nu va avea o dimensiune fizică a continuat cu Naomi Kawase (True Mothers), Steve McQueen (Lover’s Rock), Steve McQueen (Mangrove), Thomas Vinterberg (Another Round) şi Maïwenn (ADN). 

Cele mai multe filme selectate sunt, evident producţii franceze, aproape 40% dintre titluri provenind din Hexagon. Printre ţările bine reprezentante la ediţia 2020 sunt Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia şi Marea Britanie dar în selecţie se regăsesc şi pelicule din Bulgaria, Georgia sau Congo. 

Mai multe festivaluri din lume s-au arătat interesate să includă în propria selecţie filme de pe lista de la Cannes 2020, producţiile remarcate urmând să fie prezentate cu faimoasa marcă a manifestării cinematografice de pe coasta franceză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici