2.000 de posturi din Poşta Română vor fi restructurate

Circa 2.000 de locuri de muncă de la Compania Naţională Poşta Română vor fi restructurate, din 34.000 în prezent, iar la SN Radiocomunicaţii vor fi eliminate 450 de posturi, din cele 1.950 existente în prezent, potrivit ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme.

956 afișări
Imaginea articolului 2.000 de posturi din Poşta Română vor fi restructurate

2.000 de posturi din Poşta Română vor fi restructurate

"În ceea ce priveşte Poşta Română procesul a demarat în această săptămână. Avizele sunt luate şi vom asista în următoarele două luni la un proces accelerat de restructurare", a afirmat Vreme într-o conferinţă de presă.

În luna iunie Vreme a declarat că procesul de restructurare a Poştei va implica desfiinţarea a 7 sucursale, 146 de posturi de conducere şi 454 subunităţi, proces care va genera economii anuale de până la 50 milioane de lei. Anterior, Poşta a anunţat că fiecare salariat al companiei va fi trimis în concediu fără plată câte două zile în fiecare lună, până la finele anului.

La compania Radiocomunicaţii vor fi restructurate 450 de posturi restructurate, din 1.950 în prezent.

Vreme a precizat că volumul vânzărilor companiei a crescut în primele cinci luni, iar în prezent companie este pe profit.

Ministrul a anunţat, de asemenea, că trei centre din subordinea instituţiei pe care o conduce - Centrul Naţional de Management al Sistemelor Informatice, Centrul Naţional România Digitală şi Centrul de Supercomputing vor fi comasate, operaţiune care nu presupune desfiinţarea de locuri de muncă.

"Vom face o comasare într-un centru de excelenţă IT pentru Guvern, în care să fie dezvoltate soluţii informatice care să opereze principalele platforme de e-guvernare. Aceste centru va deveni un instrument de consultanţă pentru alte instituţii ale statului în proiecte de dezvoltare a sistemelor informatice", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici