8 din 10 experţi vor să combată fraudele financiare cu ajutorul AI-ului generativ, până în 2025

Entuziasm mare în privinţa AI-ului generativ: 83% dintre profesioniştii domeniului anti-fraudă anticipează că vor adăuga această tehnologie în arsenalul lor, în următorii doi ani.

112 afișări
Imaginea articolului 8 din 10 experţi vor să combată fraudele financiare cu ajutorul AI-ului generativ, până în 2025

8 din 10 experţi vor să combată fraudele financiare cu ajutorul AI-ului generativ, până în 2025

Un studiu global adresat profesioniştilor anti-fraudă, realizat de către SAS, arată că 83% dintre profesionişti anticipează că vor adăuga AI în arsenalul lor, în următorii doi ani.

Interesul pentru inteligenţă artificială (AI) şi învăţare automatizată (ML) este mai crescut ca niciodată. În prezent, aproximativ 1 din 5 profesionişti anti-fraudă (18%) menţionează cele două unelte între cele pe care le folosesc pentru a detecta frauda. Alţi 32% anticipează că vor implementa astfel de tehnologii în următorii doi ani. În acest ritm, utilizarea AI şi ML în programele anti-fraudă se va tripla până la finele lui 2025.

Cu toate acestea, rata de adoptare a inteligenţei artificiale şi a învăţării automatizate este sub aşteptări. Cu toate că interesul este foarte crescut, adoptarea efectivă a AI şi ML a crescut cu doar 5% începând cu 2019. Estimările din 2019 şi 2022 preconizau rate de 25%, respectiv 26%.

În vreme ce utilizarea unui număr ridicat de tehnici de analiză a datelor a ajuns la un platou, folosirea datelor biometrice şi a roboticii în programele anti-fraudă a fost într-o continuă creştere şi dezvoltare. Folosirea datelor biometrice fizice a crescut cu 14% începând cu 2019, fiind acum o resursă în cazul a 40% din respondenţi. Unul din cinci (20%) intervievaţi foloseşte robotica, inclusiv automatizări robotice de procese, în creştere de la 9% în 2019. Aceste tehnologii sunt cel mai des întâlnite în cazul serviciilor bancare şi financiare. 51% dintre respondenţi folosesc date biometrice fizice, iar 33% folosesc robotica.

Respondenţii lucrează în 23 de industrii, cele mai frecvente fiind servicii bancare şi financiare (22%), administraţie publică şi guvernamentală (22%), servicii profesionale (13%), asigurări (5%), sănătate (4%), manufactură (4%), tehnologie (4%) şi educaţie (4%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici