A doua evaluare a acordului cu FMI ar putea avea loc în ianuarie

O echipă a FMI vizitează Bucureştiul în perioada 14-16 decembrie pentru a continua lucrările tehnice pe bugetul pe 2010 alături de experţii Ministerului Finanţelor şi pentru a pregăti cea de-a doua evaluare a acordului stand-by, care ar putea avea loc în ianuarie, după formarea unui nou guvern.

16 afișări
Imaginea articolului A doua evaluare a acordului cu FMI ar putea avea loc în ianuarie

A doua evaluare a acordului cu FMI ar putea avea loc în ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

"În perioada 14-16 decembrie, o mică echipă de tehnicieni ai FMI şi Comisiei Europene va vizita Bucureştiul. Vor continua lucrările tehnice pe bugetul pe 2010 cu experţii Ministerului Finanţelor Publice. Această vizită tehnică face parte din dialogul continuu cu autorităţile române. Totodată, vizita va pregăti misiunea de finalizare a celei de-a doua evaluări a Acordului Stand-By. Datele misiunii de evaluare nu au fost stabilite încă. Misiunea de evaluare ar putea reveni în ianuarie, după formarea unui nou cabinet şi elaborarea programului de guvernare", a declarat într-un comunicat Tonny Lybek, reprezentanul regional al FMI pentru România şi Bulgaria.

Oficialul a afirmat, săptămâna trecută, că FMI nu a fixat o dată pentru o nouă misiune la Bucureşti, dar este gata să trimită reprezentanţi atunci când şi autorităţile locale vor fi pregătite.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Cea de-a doua evaluare a acordului stand-by a fost amânată în noiembrie, din cauza absenţei unui guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici