Abramovich, depăşit în topul celor mai bogaţi ruşi

Magnatul Oleg Deripaska a devenit cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 40 miliarde de dolari, depăşindu-l pe patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovich, unul dintre cei mai bogaţi 50 de oameni din lume, potrivit revistei Finance, citată de agenţia de presă Ria Novosti.

2 afișări
Imaginea articolului Abramovich, depăşit în topul celor mai bogaţi ruşi

Abramovich, depăşit în topul celor mai bogaţi ruşi

Deripaska, în vârstă de 40 de ani, un apropiat al guvernului de la Kremlin şi proprietarul holdingului industrial rus Basic Element (BasEl), aproape şi-a dublat averea în 2007, la circa 40 de miliarde de dolari, potrivit noului clasament publicat de Finance.

Compania UC RusAl, controlată de grupul BasEl, a devenit cel mai mare producător de aluminium din lume după fuziunea dintre activele deţinute de Deripaska, compania de comerţ cu petrol Glencore din Elveţia şi SUAL, companie rivală rusă. Operaţiunea a fost încheiată în martie 2007.

Guvernatorul regiunii ruse Ciukotka, Roman Abramovich, în vârstă de 42 de ani, a ajuns pe poziţia secundă în clasament, cu o avere estimată la 23 miliarde de dolari, în timp ce pe locul al treilea se află Vladimir Lisin, proprietarul companiei Novolipetsk Steel (NLMK), cu o avere de 22,2 miliarde dolari.

Numărul miliardarilor a crescut de patru ori la nivel mondial, ruşii intrând în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici