Acţiunile Enel au debutat la tranzacţionare pe Bursa din New York

Francesco Starace, CEO Enel şi Luca D’Agnese, director general al Enel Américas, au sunat vineri clopotul de deschidere a Bursei de la New York pentru a marca debutul la tranzacţionare a acţiunilor Enel Américas, subsidiară a Grupului Enel, se arată într-un comunicat al companiei.

279 afișări
Imaginea articolului Acţiunile Enel au debutat la tranzacţionare pe Bursa din New York

Acţiunile Enel au debutat la tranzacţionare pe Bursa din New York

„Înfiinţarea Enel Americas a marcat finalizarea restructurării operaţiunilor Enel din America Latină. Procesul de reorganizare, care a durat un an şi jumătate, a simplificat structura operaţiunilor Enel de pe continent, separând activităţile din Chile - administrate de Enel Chile - de cele din Argentina, Brazilia, Peru şi Columbia, aflate în subordinea Américas”, se arată într-un comunicat al grupului energetic.

Pe lângă restructurare, continuă procesul de schimbare a denumirii şi de rebranding a tuturor companiilor Grupului Enel din lume, în vederea alinierii la identitatea unică a Grupului.

Enel Americas se alătură Enel Chile şi Enel Generación Chile, de asemenea listate la New York Stock Exchange.

Enel este o companie energetică multinaţională, jucând un rol important pe piaţa de electricitate şi gaze naturale din lume, concentrându-se în special în Europa şi America Latină. Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe patru continente, are o capacitate instalată netă de circa 90 GW, generează electricitate şi gaze printr-o reţea care acoperă circa 1,9 milioane km. Cu cei 61 de milioane de consumatori în toată lumea, Enel deţine cea mai mare bază de clienţi comparativ cu societăţile europene din acest sector şi este printre cele mai mari companii de electricitate de pe continent.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei si furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Enel are peste 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind aproape o treime din piaţa locală de distribuţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici