Acţiunile europene au deschis în scădere, din cauza declinului bursei chineze

Acţiunile marilor companii europene au deschis miercuri în scădere, după ce indicii bursieri din China şi Statele Unite nu au reuşit să menţină creşterile de pe parcursul şedinţei precedente, terminând tranzacţiile în scădere, transmite Bloomberg.

108 afișări
Imaginea articolului Acţiunile europene au deschis în scădere, din cauza declinului bursei chineze

Acţiunile europene au deschis în scădere, din cauza declinului bursei chineze (Foto: Shutterstock)

Indicele Stoxx Europe 600 este în declin cu 1,85%, influenţat de Shanghai Composite Index care a inversat miercuri o creştere de până la 4,3% şi a închis în coborâre cu 1,3%.

"Fluctuaţia între creşteri şi scăderi sugerează că piaţa nu ştie ce să înţeleagă din măsurile de politică monetară ale băncii centrale chineze. Ar putea fi o şansă să vedem o consolidare a pieţei, înainte ca investitorii să aibă suficientă încredere pentru ca preţurile să crească", a declarat Bernard Aw, analist la compania IG Asia Pte în Singapore.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în scădere cu 2,3%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,7%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,5%.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong a scăzut cu 0,7%, în timp ce Nikkei 225 al bursei din Tokyo a urcat cu 3,2%.

În SUA, indicii S&P 500 şi Dow Jones au închis marţi în declin cu 1,3%, iar Nasdaq Composite cu 0,4%. În timpul tranzacţiilor futures de miercuri, S&P 500, Dow Jones şi Nasdaq au revenit pe un trend pozitiv, cu un avans de 1%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici