Activităţile de producţie sunt în scădere în China, iar relansarea economică stagnează

Activităţile de producţie au scăzut în China pentru a doua lună consecutivă, iar ritmul creşterii în sectorul serviciilor a încetinit, generând dubii asupra relansării post-pandemie în a doua putere economică a lumii, conform Financial Times.

405 afișări
Imaginea articolului Activităţile de producţie sunt în scădere în China, iar relansarea economică stagnează

În luna mai, indicele puterii de cumpărare în sectorul producţiei, elaborat de manageri de companii, a fost la nivelul de 48,8, comparativ cu 49,2 în aprilie, potrivit Oficiului Naţional pentru Statistică. În domeniul non-producţiei, adică în sectorul serviciilor şi construcţiilor, indicele a fost de 54,5 în mai, în scădere de la 56,4 în aprilie.

Analiştii economici avertizează că scăderea punctajului din domeniul producţiei sub 50 timp de câteva luni, ceea ce indică o contracţie, va conduce Administraţia de la Beijing să analizeze posibilitatea aplicării de stimulente economice, mai ales că stagnează şi exporturile.

"Ne aşteptam ca relansarea iniţială să fie generată de consum şi servicii, după relanxarea restriciilor antiepidemice, şi că optimismul se va concretiza în extinderea bazei redresării economice spre o producţie puternică şi investiţii. Această extindere nu s-a produs încă", a explicat Carlos Casanova, economist la grupul UBP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici