Ajutorul de încălzire a locuinţei va fi majorat, iar tarifele sociale la energie nu vor mai fi eliminate

Tarifele sociale la energie nu vor mai fi eliminate, conform unei noi înţelegeri cu FMI, iar ajutorul de încălzire a locuinţei va fi majorat în luna noiembrie, pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, a declarat, miercuri, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

1052 afișări
Imaginea articolului Ajutorul de încălzire a locuinţei va fi majorat, iar tarifele sociale la energie nu vor mai fi eliminate

Ajutorul de încălzire a locuinţei va fi majorat, iar tarifele sociale la energie nu vor mai fi eliminate (Imagine: Shutterstock)

"O măsură care fusese negociată de guvernul anterior, de Guvernul Boc, nu mai este aplicată în urma renegocierii cu partenerii internaţionali, şi anume eliminarea tarifelor sociale. Tarifele sociale nu se mai elimină, ele trebuiau eliminate la 1 aprilie, nu se elimină, face parte din ceea ce am negociat cu partenerii noştri internaţionali, deci o altă măsură care protejează consumatorii vulerabili", a spus Voinea, la sediul Guvernului.

Totodată, el a anunţat că ajutorul pentru încălzire va fi majorat în luna noiembrie, cu un nivel care nu a fost încă stabilit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici