Alianţa Confederaţiilor Patronale cere sindicatelor să nu se retragă din comisiile de dialog social

Alianţa Confederaţiilor Patronale solicită centralelor sindicale să nu se retragă din comisiile de dialog social, susţinând că decizia ar agrava şi mai mult situaţia şi ar arăta partenerior externi că România este în pragul falimentului social, ceea ce ar duce şi la falimentul economic.

516 afișări
Imaginea articolului Alianţa Confederaţiilor Patronale cere sindicatelor să nu se retragă din comisiile de dialog social

Alianţa Confederaţiiilor Patronale cere sindicatelor să nu se retragă din comisiile de dialog social

"Renunţarea la dialogul social instituţionalizat ar fi calea sigură către blocarea României şi către eşecul eforturilor de a repune ţara pe un făgaş normal. Sindicatele trebuie să continue calea dialogului social cu Guvernul şi cu patronatele ca singura modalitate europeană şi democratică de a găsi soluţiile de ieşire din criză", se arată într-un comunicat al organizaţiei patronale.

Liderii celor cinci confederaţii sindicale au constituit, vineri, un comitet de criză, în urma măsurilor anunţate de preşedintele Traian Băsescu, şi şi-au retras reprezentanţii sindicali din toate organismele tripartite, ca o primă formă de protest, urmând să stabilească luni mitingurile şi greva.

Reprezentanţii sindicali nu vor mai participa, astfel, la şedinţele comisiilor de dialog social de la nivelul ministerelor şi la consiliile de administraţie ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Casei Naţionale de Pensii, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Consiliului Economic şi Social.

"Absenţa lor (...) ar agrava şi mai mult situaţia oricum dramatică din acest moment şi ar arăta partenerilor externi că România este în pragul falimentului social, ceea ce ar conduce cu siguranţă şi la falimentul economic. Reiterarea cazului Greciei nu este o soluţie pentru România. Facem apel la marile confederaţii sindicale să nu recurgă la greve şi la mişcări de stradă pentru că acestea nu vor rezolva doleanţele sindicaliştilor, ci doar vor arunca România într-o spirală a nemulţumirilor şi a pagubelor. Acutizarea conflictelor sociale şi renunţarea la formele de dialog social instituţinalizat vor arunca în aer orice modalitate de salvare a economiei româneşti", afirmă patronatul.

Cele cinci centrale sunt Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa", Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - Frăţia, Confederaţia Sindicatelor Democratice din România, Blocul Naţional Sindical şi Confederaţia Naţională Sindicală "Meridian".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici