Ambasadorul Germaniei: Suceava are nevoie, pentru dezvoltare, de autostradă spre vest

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Hans Werner Lauk, a declarat, miercuri, la Suceava, că pentru dezvoltarea zonei este nevoie de o infrastructură de transport care să conecteze Suceava la reţeaua central-europeană, ceea ce va atrage investitori, transmite corespondentul MEDIAFAX.

638 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Germaniei: Suceava are nevoie, pentru dezvoltare, de autostradă spre vest

Hans Werner Lauk (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)

Ambasadorul german a declarat, într-o conferinţă de presă, că a discutat cu autorităţile sucevene despre importanţa dezvoltării unei bune infrastructuri de transport pentru atragerea de investitori şi a specializării forţei de muncă.

Răspunzând unei întrebări, Hans Werner Lauk a spus că zona ar trebui să fie conectată prin autostradă atât pe culoarul IX, nord-sud, care leagă Marea Baltică de Marea Neagră, cât şi la cea care face legătura între est şi vest.

"Nu se pune problema de ori, ori. Trebuie avute în vedere ambele aspecte. Din perspectivă germană este de mare importanţă conectarea la reţeaua de autostrăzi central-europeană", a spus Lauk.

El a subliniat că important pentru dezvoltarea economiei în zonă este o bună infrastructură.

"Pentru dezvoltarea economică a unei regiuni este importantă o bună infrastructură de transport. Pentru noi legătura cu vestul este foarte importantă. Pentru Germania e important ca firmele să aibă acces uşor din vest spre est", a adăugat ambasadorul german.

Diplomatul german s-a întâlnit, miercuri, cu preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi cu prefectul de Suceava, Florin Sinescu, care i-au prezentat potenţialul zonei şi proiectele existente, dar şi programele comune derulate cu regiunea bavareză Schwaben.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici