ANAF are încasări mai mari decât anul trecut, dar mai mici decât ce s-a planificat

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a declarat, joi, că încasările din primul trimestru al anului sunt mai mari cu 1,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar cu 2%,respectiv cu 1,1 miliarde de lei mai puţin faţă de ceea ce Executivul îşi propusese pentru această perioadă de timp.

264 afișări
Imaginea articolului ANAF are încasări mai mari decât anul trecut, dar mai mici decât ce s-a planificat

ANAF a încasat pe primul trimestru mai mult decât în 2016, dar cu 2% mai puţin decât îşi propusese (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

"În ceea ce priveşte încasările din primul trimestru al anului s-au realizat venituri cu 1,3% mai mult decât în trimestrul I al anului 2016. În luna martie am avut o creştere de 105,2% încadrându-ne în creşterea economică asumată de Guvern. Încă luptăm pentru recuperarea a deficitului din luna ianuarie, deficit care a fost din cauza faptului că cota de TVA de 24% înregistrată în decembrie 2015 a fost, în decembrie 2016, 20%. Scăderea aceasta de 4 puncte procentuale a afectat încasarea veniturilor în ceea ce priveşte TVA", a declarat Bogdan Stan.

El a admis, totuşi, că încasările ANAF sunt mai mici decât îşi propusese Executivul.

"Veniturile colectate de ANAF faţă de programul raportat de Ministerul de Finanţe 1,1 miliarde mai puţin. Asta înseamnă 98% din planul de realizare", a admis Stan.

El a participat, joi, la o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţii MFP şi ai Comisiei Naţionale de Prognoză.

"În urma discuţiilor din 3 martie pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, ne-am asumat un set de 14 măsuri pentru implementare până în 15 aprilie. Astăzi le-am finalizat. Ţin să vă anunţ că toate cele 14 măsuri sunt implementate astăzi, unele dintre ele care necesitau emiterea unor ordine de preşedintele ANAF sunt pe circuitul de avizare către Ministerul de Finanţe, iar cel privind Spaţiul Privat Virtual este spre avizare către Ministerul Comunicaţiilor. Credem noi, ca urmare a acestor măsuri gradul de conformare şi declarare va creşte, acest lucru ajutându-ne să atigem ţintele, obiectivele propuse în ceea ce priveşte gradul de realizare a planului", a preşedintele ANAF.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici