Analist valutar: Brexitul este principalul risc pentru euro, nu doar pentru liră

Temerile legate de Brexit nu doar că au lovit puternic lira sterlină, dar au şters cel mai mare avans trimestrial pe care l-a avut euro în ultimii cinci ani, potrivit Bayerische Landesbank, citată de Bloomberg.

1282 afișări
Imaginea articolului Analist valutar: Brexitul este principalul risc pentru euro, nu doar pentru liră

Analist valutar: Brexitul este principalul risc pentru euro, nu doar pentru liră

"Brexitul nu reprezintă un risc doar pentru Marea Britanie şi pentru liră, ci şi pentru euro. Este greu să spui când şi unde este cel mai mare risc. Cei mai mulţi oameni speră că Marea Britanie va rămâne în UE, dar nimeni nu poate fi sigur, pentru că avem refugiaţi, atacuri teroriste, multe evenimente care i-ar putea determina pe britanici să iasă din spaţiul comunitar", a spus Wolfgag Kiener de la Bayerische Landesbank.

În condiţiile în care referendumul din 23 iunie se apropie rapid, iar evenimente precum exploziile din Bruxelles influenţează puternic rezultatele, strategii încearcă să evalueze impactul asupra întregului bloc comunitar. Un exit al Marii Britanii ar putea pune în discuţie întregul proiect european şi ar putea inspira mai multe referendumuri în alte ţări UE.

BayernLB estimează cu euro va scădea la 1,09 dolari până la 30 iunie şi la 1,04 dolari până la finalul anului, comparativ cu 1,1382 dolari marţi dimineaţă. Estimarea este bazată pe faptul că Marea Britanie va rămâne în UE, iar scăderile vor fi pe fondul unei incertitudini legate de această situaţie.​

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici