ANALIZĂ: După victoria lui Obama, americanii bogaţi pun contabilii la treabă în aşteptarea creşterii taxelor

Americanii cu venituri mari au intrat într-o cursă contracronometru pentru a-şi feri averile de creşterile de taxe pregătite de administraţie după ce preşedintele Barack Obama a câştigat cel de-al doilea mandat, potrivit unei analize Bloomberg.

339 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: După victoria lui Obama, americanii bogaţi pun contabilii la treabă în aşteptarea creşterii taxelor

ANALIZĂ: După victoria lui Obama, americanii bogaţi pun contabilii la treabă în aşteptarea creşterii taxelor (Imagine: Shutterstock)

Confirmarea obţinută de la alegători de liderul de la Casa Albă anunţă menţinerea poziţiei administraţiei în privinţa taxelor.

Astfel, guvernul nu va prelungi deducerile şi excepţiile de la impozitare introduse în timpul mandatelor lui George W. Bush, care vor expira la sfârşitul acestui an.

Totodată, Obama vrea să crească rata maximă de taxare (aplicată celei mai mari grupe de venit) la 39,6%, de la 35% în prezent, şi să majoreze impozitele aplicate câştigurilor de capital pe termen lung la până la 23,8%. Totodată, preşedintele vrea să reducă scutirile aplicate taxelor care vizeazã transferurile de proprietate - bani, acţiuni, proprietăţi imobiliare şi orice fel de activ tangibil sau intangibil.

"Oamenii deştepţi se pregătesc pentru apusul reducerilor de taxe din era Bush", comentează pentru Bloomberg Jeff Saccacio, partener la PricewaterhouseCoopers, New York.

Investitorii bogaţi au aproximativ o lună şi jumătate la dispoziţie pentru a-şi analiza câştigurile şi pierderile înregistrate în urma investiţiilor din ultimii ani, pentru a încerca să contabilizeze cât mai multe venituri în anul 2012 şi să transfere active către moştenitori, a afirmat analistul.

"Accelerarea veniturilor din investiţii este deja evidentă. Oricine intenţiona să monetizeze în următorii 2-3 ani un câştig pe acţiuni sau proprietăţi imobiliare poate economisi acum foarte mulţi bani", comentează Elda Di Re, partener la Ernst & Young, New York.

Astfel, indicele S&P 500 al bursei de la New York a pierdut luni 2,4% şi a închis la cel mai redus nivel din luna august, deşi a crescut cu 64% de la învestirea lui Obama, la începutul anului 2009.

Un investitor care vinde în acest an acţiuni de 100 de dolari, pornind de la un cost de 20 de dolari, va înregistra un câştig de 88 de dolari după taxarea câştigurilor de capital, care s-ar transforma anul viitor la 80,96 dolari, dacă impozitarea acestor câştiguri creşte la 23,8%, potrivit JPMorgan Private Bank.

Astfel, investitorii care vor totuşi să-şi păstreze activele ar trebui să mizeze pe o creştere de cel puţin 9% anul viitor pentru conservarea câştigului.

În Congres, Partidul Democrat are controlul Senatului, în timp ce republicanii au majoritatea în Camera Reprezentanţilor. Astfel, legislativul va continua să se opună probabil încercărilor administraţiei Obama de a creşte taxele pentru cea mai bogată pătură a populaţiei în încercarea de a reduce deficitul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici