ANALIZĂ: Turbulenţele vor continua pe pieţele de acţiuni în perioada următoare. Recomandări pentru investitori

Nicu Grigoraş, director de tranzacţionare la firma de brokeraj Intercapital Invest, se aşteaptă ca turbulenţele să continue pe pieţele de acţiuni în perioada următoare, recomandându-le investitorilor să nu fie foarte agresivi la cumpărare, ci să aştepte calmarea pieţelor.

1902 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: Turbulenţele vor continua pe pieţele de acţiuni în perioada următoare. Recomandări pentru investitori

ANALIZĂ Intercapital: Turbulenţele vor continua pe pieţele de acţiuni în perioada următoare

"Pieţele externe au încercat să facă o revenire, au şi reuşit să recupereze aproape jumătate din corecţiile de la începutul anului, însă, începând cu finalul săptămânii trecute, trendul s-a inversat cumva, probabil corecţia pozitivă pe trend descendent s-a terminat şi încep din nou corecţiile. Toate pieţele sunt pe minus, asistăm cumva la o extensie a şedinţei de vineri în care pieţele americane au scăzut destul de mult, când s-au corectat cu aproape 2%", a declarat brokerul pentru Ziarul Financiar.

Faţă de începutul anului, bursa de la Bucureşti are un minus de 10%, scădere în linie cu principalele pieţe europene de acţiuni. Investitorii îşi pun însă speranţele că emitenţii listaţi la bursa din Bucureşti vor veni cu veşti bune în raportările rezultatelor financiare preliminare pentru anul 2015.

"Companiile listate la BVB nu vor surprinde foarte mult cu aceste raportări. Mă aştept la rezultate destul de bune pe zona de utilităţi şi în zona bancară şi bineînţeles rezultate extrem de slabe pe zona de petrol şi gaze", a afirmat Grigoraş.

El a adăugat că în acest an cele mai mari dividende vor fi distribuite de companiile care au distribuit şi în anii precedenţi.

"Transelectrica, Transgaz, Electrica, probabil şi Romgaz, chiar dacă compania se află într-o situaţie destul de dificilă. Pentru acţiunile Transelectrica, Trans¬gaz, Electrica, investitorii se pot aştepta la dividende cu randamente cuprinse între 8 şi 10%, calculat la preţurile actuale", a spus Grigoraş.

Brokerul nu se aşteaptă, însă, ca Banca Transilvania să distribuie dividende în acest an.

"Cred că va continua cu politica de distribuire de acţiuni gratuite“, dar se aşteaptă ca procentul acestora să fie mai mare decât în anii precedenţi. „Anul trecut au obţinut un profit foarte mare, profit venit din cumpărarea Volksbank şi ar avea loc să distribuie mai multe acţiuni gratuite investitorilor. Mă aştept la o surpriză plăcută din punctul acesta de vedere", a declarat directorul de tranza

cţionare al Intercapital Invest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici