ANAT: Ministerul Finanţelor ne-a asigurat că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX că reprezentanţii Ministerul Finanţelor au transmis asociaţiei că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism şi al turoperatorilor.

47 afișări
Imaginea articolului ANAT: Ministerul Finanţelor ne-a asigurat că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism

ANAT: Ministerul Finanţelor ne-a asigurat că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

"ANAT a solicitat miercuri clarificarea impozitării firmelor din turism, iar reprezentanţii Ministerului Finanţelor au precizat că impozitul forfetar nu se va aplica agenţiilor de turism şi turoperatorilor", a spus Corina Martin.

Surse guvernamentale au declarat recent pentru MEDIAFAX că restaurantele, hotelurile, agenţiile de turism şi turoperatorii, barurile, centrele de fitness, dar şi pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflată în discuţia autorităţilor, care cuprinde 26 de servicii prestate populaţiei.

Ideea introducerii impozitului forfetar pentru agenţiile de turism a fost criticată de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, dar şi de ANAT.

Udrea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu este de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism, deoarece în cazul acestora evaziunea fiscală nu este un fenomen de masă.

"Nu sunt de acord cu introducerea impozitului forfetar pentru agenţiile de turism. Evaziunea fiscală trebuie eradicată, dar nu cred că în cazul agenţiilor de turism acesta este un fenomen de masă", a spus Udrea.

ANAT s-a declarat "profund indignată" de introducerea impozitului minim pentru categoria agenţiilor de turism, susţinând că activitatea acestora "prezintă cota zero de evaziune fiscală".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici