Apa Nova renunţă la banii datoraţi de RADET

Apa Nova va face în următorii şase ani investiţii de aproape 50 de milioane de euro şi renunţă la banii datoraţi de RADET, prevederile fiind cuprinse în actul adiţional la contractul din 2000 cu Primăria Capitalei, aprobat, marţi, de CGMB.

143 afișări
Imaginea articolului Apa Nova renunţă la banii datoraţi de RADET

Apa Nova renunţă la banii datoraţi de RADET (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit contractului adiţional aprobat de consilierii municipali, societatea Apa Nova va face investiţii pentru extinderea reţelelor edilitare, precum şi la Staţia de Epurare a Apelor de la Glina, va aduce îmbunătăţiri casetei colectoare de pe râul Dâmboviţa, pentru prevenirea inundaţiilor, şi va renunţa la datoria RADET.

Investiţiile pentru extinderea reţelelor edilitare sunt în cuantum de aproximativ 46 de milioane de euro. De asemenea, pentru lucrările la caseta de colectare a apelor uzate de pe râul Dâmboviţa, în vederea prevenirii inundaţiilor, Apa Nova va investi 1,4 milioane de euro.

În urma semnării actului adiţional la contract, societatea Apa Nova renunţă la sumele datorate de municipalitate, prin Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), în valoare de peste 10 milioane de euro. Astfel, Apa Nova a renunţat la plata facturii neachitate de RADET pentru serviciul de canalizare şi pentru apa caldă menajeră.

Pe lângă cei peste 10 milioane de euro, Apa Nova a renunţat şi la aproximativ patru milioane de euro, reprezentând penalităţi aplicate facturilor RADET, neplătite la timp pentru apa potabilă furnizată în anul 2008.

Peste cinci milioane de euro la care Apa Nova a renunţat reprezintă compensarea datorată de municipalitate pentru "taxa de acces" care s-a aplicat în perioada 2006-2009.

Potrivit actului adiţional, Apa Nova va face investiţii de aproximativ 100.000 de euro la Staţia de epurare a apelor uzate de la Glina.

De asemenea, Apa Nova va aloca 100.000 de euro cu titlu de ajutor pentru persoanele cu situaţie materială precară care nu pot plăti facturile de apă.

Proiectul privind actul adiţional la contractul încheiat în anul 2000 de Primăria Capitalei şi Apa Nova s-a aflat pentru a doua oară pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CGMB, după ce, la sfârşitul lunii octombrie, acesta nu a fost aprobat, consilierii PSD votând atunci împotrivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici