Apare maşina electrică de 20.000 de euro. Doi giganţi auto au demarat tratativele

Negocierile dintre Volkswagen şi Renault sunt în derulare între cele două grupuri, potrivit ziarului economic Handelsblatt, care anticipează la orzont o colaborare comună pentru o nouă generaţie de maşini de oraş alimentate cu baterii, începând din 2026.

3363 afișări
Imaginea articolului Apare maşina electrică de 20.000 de euro. Doi giganţi auto au demarat tratativele

Volkswagen ID.Gti Concept, deja o evoluţie sportivă a modelului ID.2Aall

Grupul Volkswagen ar fi început negocieri cu potenţiali parteneri, în special Renault, pentru dezvoltarea unor modele de maşini electrice cu un preţ mai mic de 20.000 de euro şi o producţie anuală cuprinsă între 200.000 şi 250.0000 de unităţi.

Dezvăluirea aparţine ziarului german Handelsblatt şi a fost reluată de publicaţia de specialitate Automotive News.

Luca de Meo, CEO al grupului Renault, şi Oliver Blume, şeful grupului Volkswagen, s-au aşezat la masa trativelor.

Luca de Meo a prezentat o avanpremieră a prototipului noului Twingo, o maşină de oraş cu zero emisii care vizează o eficienţă de 10 kWh de energie consumată pentru a parcurge 100 km, la un preţ anunţat ca fiind mai mic de 20.000 de euro.

Twingo vine în 2025

Twingo ar trebui să ajungă pe piaţă în 2025 şi, prin urmare, să reprezinte un model mult mai accesibil decât noul R5 E-Tech, care debutează în 2024 începând de la 25.000 de euro, urmat de R4 E-Tech în 2025, la un preţ mai mare.

Pe 15 noiembrie, cu ocazia unei conferinţe economice organizată la Berlin de ziarul Süddeutsche Zeitung, Oliver Blume a spus că grupul Volkswagen nu a decis încă, oficial, să producă o maşină electrică de 20.000 de euro, dar era încrezător că o va putea introduce pe piaţă până în a doua jumătate a deceniului, urmărindu-se o reducere a preţului final al bateriilor.

În martie anul trecut, Volkswagen a confirmat sosirea în 2025 a compactului ID.2All, cu o autonomie de până la 450 km şi scopul de a oferi un preţ de intrare mai mic de 25.000 de euro. Noul R5 E-Tech măsoară 392 cm, ID.2T măsoară 405, aşa că există o marjă largă pentru a coborî la dimensiunea unei adevărate maşini de oraş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici