Apartamente mai ieftine în octombrie. Cu cât au scăzut preţurile în Bucureşti

Preţurile de vânzare ale apartamentelor din Capitală a scăzut cu 3-7% în octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar faţă de septembrie 2011, acestea au scăzut cu 1% la locuinţele cu 2 camere şi cu 4% la garsoniere, urcând însă cu 4% la unităţile cu 3 camere, potrivit MagazinulDeCase.ro.

1718 afișări
Imaginea articolului Apartamente mai ieftine în octombrie. Cu cât au scăzut preţurile în Bucureşti

Apartamente mai ieftine în octombrie. Cu cât au scăzut preţurile în Bucureşti (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Datele sunt incluse într-o analiză realizată de MagazinulDeCase.ro, bazată pe evoluţia preţurilor de vânzare ale imobilelor din Bucureşti.

Pe segmentul garsonierelor, preţurile au înregistrat scăderi medii de aproximativ 3% în octombrie 2011, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Astfel, dacă în anul 2010 preţul mediu al unei garsoniere a fost 32.005 euro, în luna octombrie a acestui an acesta a scăzut la 31.140 euro.

În ceea ce priveste segmentul apartamentelor cu două camere, preţul mediu înregistrat în octombrie 2011 a fost de 53.200 euro, în scădere cu aproximativ 7% comparativ cu luna octombrie a anului 2010.

Apartamentele cu trei camere au avut în octombrie un preţ mediu de vânzare de 70.500 euro, în scădere cu aproximativ 4% faţă de intervalul similar al anului precendent.

Comparativ cu luna septembrie a anului 2011, preţurile au avut aceeaşi tendinţă de uşoară scădere pe segmentul garsonierelor şi apartamentelor cu două camere. Astfel, preţul mediu de vânzare pentru garsoniere a scăzut cu 4%, în timp ce pe segmentul apartamentelor cu două camere regresul a fost de 1%.

Singura creştere înregistrată a fost la nivelul apartamentelor cu trei camere, unde preţul mediu de vânzare a crescut cu 4% comparativ cu septembrie 2011.

În studiu au fost incluse garsonierele, apartamentele cu două şi trei camere, iar preţurile sunt cele publicate de proprietari în anunţurile de vânzare. Preţul mediu de listare luat în calcul reprezintă valoarea cel mai des întâlnită pe fiecare segment de imobil, iar în urma feedback-ului primit de la proprietarii care au vândut pe site-ul MagazinulDeCase.ro a fost calculat, pentru fiecare tip de imobil, un procent mediu de negociere, care a fost aplicat la preţurile medii de listare obţinute, rezultând astfel preţurile medii de tranzacţionare.

MagazinulDeCase.ro are, potrivit datelor proprii, aproape 200.000 de vizitatori unici pe luna şi peste 2,5 milioane de afişări. Site-ul a fost preluat anul trecut de Sanoma Digital Romania, companie deţinută de Sanoma Media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici