APIA a primit prima tranşă pentru acordarea plăţilor în sectorul zootehnic

Ministerul Agriculturii a alocat vineri Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) suma de 365 milioane de lei, reprezentând prima tranşă pentru acordarea plăţilor naţionale directe complementare (CNDP) pentru sectorul zootehnic.

300 afișări
Imaginea articolului APIA a primit prima tranşă pentru acordarea plăţilor în sectorul zootehnic

APIA a primit prima tranşă pentru acordarea plăţilor în sectorul zootehnic (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Din suma totală, aproximativ 269,5 milioane lei reprezintă prima pe exploataţia de bovină. De acest sprijin financiar beneficiază 227.219 crescători de bovine, cu un efectiv de aproximativ 1,3 milioane de capete", informează Ministerul Agriculturii.

De asemenea, din suma transmisă de către minister, circa 95,5 milioane lei reprezintă prima pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

De acest sprijin financiar beneficiază 44.248 de fermieri, cu un efectiv de 6,3 milioane de capete.

Plăţile Naţionale Directe Complementare (CNDP) se acordă sub forma primei pe exploataţie, pentru specia bovină, respectiv primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.

Potrivit regulamentelor europene, trebuie efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse, atât pentru specia bovine, cât şi pentru specia ovine/caprine. În plus, pentru ovine/caprine este obligatoriu un control şi un supracontrol la faţa locului.

APIA transmite Ministerului Agriculturii centralizatorul cu efectivele eligibile la plată pentru anul 2009, până la data de 15 septembrie pentru specia bovine, respectiv până la data de 15 octombrie pentru specia ovine/caprine.

Astfel, pentru bovine, a fost efectuat un control administrativ pentru toate solicitările depuse, fiind declarate eligibile 227.073 cereri pentru un efectiv de circa 1,3 milioane capete.

Pentru ovine/caprine, în urma controalelor efectuate, au fost declarate eligibile 44.248 cereri, cu un efectiv de 6,37 milioane de capete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici