Apple a fost amendată în Italia pentru că nu a garantat asistenţă gratuită la produsele sale

Compania Apple a fost amendată cu 900.000 de euro de către autorităţile antitrust din Italia pentru că nu a garantat servicii gratuite de asistenţă tehnică, pe termen de doi ani, pentru produsele companiei.

89 afișări
Imaginea articolului Apple a fost amendată în Italia pentru că nu a garantat asistenţă gratuită la produsele sale

Apple a fost amendată în Italia pentru că nu a garantat asistenţă gratuită la produsele sale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Centrele de vânzare şi site-urile Apple nu au informat corect cumpărătorii în privinţa dreptului la asistenţă gratuită timp de doi ani, prevăzut în codul consumatorului, potrivit unui comunicat al Autorităţii pentru respectarea concurenţei (AGCM)

Informaţiile puse la dispoziţie de Apple incitau clienţii să încheie contra cost un contract suplimentar care acoperea parţial servicii care ar fi trebuit să fie gratuite, a precizat instituţia, care a cerut companiei americane să publice decizia pe site-ul său de Internet.

"Apple trebuie să pună capăt acestor practici incorecte în detrimentul clienţilor şi să comunice AGCM măsurile luate pentru a respecta decizia autorităţii", se arată în comunicat.

Măsurile cerute de AGCP trebuie adoptate de Apple în termen de 90 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici