Apple a obţinut în instanţă blocarea vânzării unei tablete Samsung în Statele Unite

Apple a obţinut într-o instanţă din Statele Unite o decizie preliminară care blochează imediat vânzarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, înaintea unui proces care va începe în iulie, parte a unui război global privind patentele între cei doi producători IT.

265 afișări
Imaginea articolului Apple a obţinut în instanţă blocarea vânzării unei tablete Samsung în Statele Unite

Tableta Samsung Galaxy Tab 10.1

Un judecător din California a hotărât să blocheze vânzarea tabletei după ce în decembrie a respins o cerere similară. Noua decizie a judecătorului vine după ce o curte federală din Washington a ajuns recent la concluzia că nu poate fi contestat patentul Apple referitor la design aflat la baza cererii pentru interzicerea vânzării Tab 10.1. Hotărârea curţii federale a permis Apple să solicite din nou blocarea tabletei Samsung, potrivit Bloomberg.

Apple şi Samsung s-au acuzat reciproc de copierea designului şi tehnologiei pentru dispozitive mobile. Cei doi producători se află într-o luptă strânsă pe patru continente, în care se folosesc de patente pentru anumite tehnologii pentru a încerca să câştige teren pe piaţa de 219 miliarde de dolari a smartphone-urilor.

Samsung a anunţat că va lua măsurile necesare ca răspuns la decizia justiţiei.

"Este o extensie a războiului de pe piaţa smartphone-urilor. Dacă privim la precedente, diferite cazuri au avut diferite rezultate. Atâta timp cât nu sunt blocate smartphone-uruile, operaţiunile de bază ale Samsung nu sunt afectate", a declarat Kim Young Chan, analist la Shinhan Investment.

Vânzările trimestriale ale Tab 10.1 în SUA s-ar putea ridica la circa 300.000 de unităţi, afirmă Kim. Samsung, care nu dezvăluie date despre vânzările de smartphone-uri şi tablete, a avut în primul trimestru vânzări de 44,5 milioane de smartphone-uri la nivel global, potrivit datelor firmei de cercetare Strategy Analytics.

Apple este, de asemenea, cel mai mare cumpărător de cipuri şi ecrane de la Samsung.

Interdicţia pe piaţa din SUA urmează unei decizii de săptămâna trecută din Olanda, care prevede ca Apple să despăgubească Samsung pentru încălcarea înepând din august 2010 a unui patent al grupului din Coreea de Sud.

Apple a încercat să obţină în SUA şi o interdicţie privind ultimul model de smartphone Galaxy S, care a intrat la vânzare în iunie.

Procesul privind tableta Galaxy Tab 10.1 va începe la 30 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici